Dzīvē gadās visādi...un kādreiz budžets ir iztērēts jau pirms nākamās algas, bet ģimene ir jābaro un obligāti jābūt garšīgam ēdienam. Tad nu cepam kāpostu kotletes, kas sanāk garšīgas, gaisīgas ar brūnu kraukšķīgu garoziņu.
Recepte no interneta.
Dzīvē gadās visādi...un kādreiz budžets ir iztērēts jau pirms nākamās algas, bet ģimene ir jābaro un obligāti jābūt garšīgam ēdienam. Tad nu cepam kāpostu kotletes, kas sanāk garšīgas, gaisīgas ar brūnu kraukšķīgu garoziņu.
Recepte no interneta.
Sastāvdaļas:
Kāposti - 200g
Kefīrs - 160g
Milti - 3 ēd. kar.
Ola - 1gb
Soda - 0.5 tējk.
Sāls
Pipari
Eļļa - cepšanai
********
Pagatavošana:
Kāpostus sakapā un kārtīgi saspaida ar rokām, pieber sāli. Pievieno olu un kefīru istabas temperatūrā, kārtīgi samaisa. Pieber miltus un atkal kārtīgi samaisa. Pieber sodu, samaisa. Uzkarsē pannu ar eļļu. Liek kotletītes ar karotes palīdzību un cep no abām pusēm brūnas. Pasniedz karstas ar krējumu.
Doma laba. Tikai kāposti gan ir ļoti dažādi. Ja pirksim veikalā šī gada ražas kāpostus, tad kotletītes būs ātri gatavas. Tikai maija sākumā vēl nav īstā kāpostu sezona un tie nav lēti. Ja maz naudas, tas nav īstais pirkums - rezultātā sanāks mazkaloriju ēdiens un ģimene pēc stundas atkal prasīs ēst. Ja pirksiet pagājušā gada ražas kāpostus, tie būs lētāki, bet tie ir cieti vēlo šķirņu kāposti un baidos, ka kotletītes var sanākt pusgatavas.