Lai pabarotu kārtīgus, nostrādājušos vīriešus neizlīdzēsies vien ar zupiņu, salātiņiem vai makaroniem. Ir vajadzīgs kas sātīgāks, nu tad ķēros vērsim pie ragiem.
Lai pabarotu kārtīgus, nostrādājušos vīriešus neizlīdzēsies vien ar zupiņu, salātiņiem vai makaroniem. Ir vajadzīgs kas sātīgāks, nu tad ķēros vērsim pie ragiem.
Pēdējā laikā cenšos lietot visu, kas ir pašu izaudzēts vai dabūts no zināmiem cilvēkiem vai paziņām, manā gadījumā cauraudzis un medus, pārējais ir pašaudzēts un pašu lasīts.
Tātad, kas ir nepieciešams:
Caurauguša cūkgaļa
Sīpoli
Ķiploki
Medus
Garšaugi, katrs izvēlas pats pēc savas gaumes, man - timiāns.
Mērcīte ir paštaisīta - dzērvenes sablenderētas ar čilli (+eļļa, cukurs, sāls)
Kartupeļi un eļļa, kas nav šajā attēlā
Garšvielas pievieno katrs pēc savas izvēles - sāls, piedevas kartupeļiem.
Cauraudzi ar nazi sadurstu un saspraužu ķiplokus, pēc tam kārtīgi ierīvēju ar sāli.
Lieku bļodā, kurā marinēsies un pievienoju mērci.
Ierīvēju ar mērci, pievienoju medu un timiānu.
Kad viss ir sasmērēts, pievienoju sīpolus un iemaisu.
Pēc tam lieku virsū šķīvi - un ledusskapī marinēties, līdz nākošajai dienai. Vakarā sataisu un nākamās dienas pusdienās - gatavo.
Gatavošanas dienā novāru kartupeļus (ar visu mizu, var bez) tik daudz, lai var iedurt nazi, nevis pilnībā mīkstus. Sagriežu daiviņās, aplaistu ar olīveļļu, apberu ar sagrieztiem ķiplokiem un garšvielu, kas paredzēta kartupeļiem. Atstā uz pāris stundiņām, lai savelkas.
Pēcāk liek gaļu uz folija, kurš apsmērēts ar eļļu, iegriežu gaļā līnijas un apslaku mazliet ar sojas mērci. Lieku cepties 200 grādos uz apmēram, 15 - 20 minūtēm.
Pēc 20 minūtēm izņemu ārā. Melnais ir piedegusi sojas mērce, un nē tas nesamaitā garšu itin nemaz. Uzlieku sīpolus, kas bija marinādē un apgriežu gaļiņu otrādi , lai āda nepārcepjas un nav pārlieku cieta, manas ģimenes vīriešiem tas ir iecienīts gardums, ja ir pareizi izcepta, tad ir ļoti garšīga, tādēļ nedrīkstēju to sabojāt. Apgriezto gaļu ietinu folijā, lai tā pa pusei cepjas, pa pusei sautējas. Tas neļauj gaļai kļūt pārceptai un cietai.
Arī kartupeļi izcepti kraukšķīgi.
Labi izceptam speķim ir ļoti laba garša pat bez garšvielām. Laimīgie vīrišķi.
Man gan patīk ilgak pamarinēt un tad viscaur jūtams neizsakām garšīgums, tāpēc visu laicīgi daru uz priekšu
Ienākot šajā receptē no kaut kādiem kreisiem vistas salātiņiem jūtos kā no elles uzkāpis paradīzē!
nu es galju butu taisijis nedaudz savaadaak ... panjemtu vispirsms dziljaku pannu ... ielietu nedaudz udeni .. ieliktu galju ar visam marinadem un garshvielaam un pannai augshu .. bliiivi aiztaisitu ar folliju ... un uz 150 graadiem uz stundu .... un tad aaraa .. folliju nost un uz dazam minutem atpakalj kraasnii .. lai brunuminjsh buutu ... domaaju .. mana galjiite buutu suliigaaka
pēc šādas maltītes jālien tumšākā stūrī ,lai kolēģiem neuzskrietu virsū ,smirdēs elpa pēc sīpoliem un ķiplokiem ,tāpt dedzinās māgu un pirdīsi kā nelabais.. nemaz nerunājot,ka pēc 2-3 stundām atkal gribēsi ēst..