Pienācis periods, kad kabači izaug pašmāJu dārzos un cenšamies šo vērtīgo dārzeni izmantot aizvien vairāk. Pie kotletēm un falšajiem zaķiem mērcētās baltmaizes vietā pierīvējam kabaci. Skaties bildēs vienkāršu recepti pusdienām!
Pienācis periods, kad kabači izaug pašmāJu dārzos un cenšamies šo vērtīgo dārzeni izmantot aizvien vairāk. Pie kotletēm un falšajiem zaķiem mērcētās baltmaizes vietā pierīvējam kabaci. Skaties bildēs vienkāršu recepti pusdienām!
Galvenās sastāvdaļas pamatēdienam - kabacis, cūkas maltā gaļa, olas, jaunie mazie burkāniņi, svaigi dārza zaļumi.
Lieku bļodā malto gaļu (500 gr), olas, uz rupjās rīves sarīvēju apm. tik pat svara daļas no kabača, dažus burkāniņus. Proporcijas nav jāievēro stingri. Vēl pievienoju sāli pēc savas garšas un maltos melnos piparus. Man šoreiz piparu vietā nedaudz malta muskata. Vēl pievienoju 2 ēdamkarotes mannā putraimus. lai masa saturīgāka, jo kabacī diezgan daudz ūdens.
Zaļumus un svaigās dārza garšvielas (ķiploks, sīpola galviņas un loki, pētersīļi, baziliks, timiāns, viena lupstāja lapiņa) sīki sasmalcinu, tad pievienoju masai.
Kad saturs bļodā samīcīts, lieku apaļas bumbas uz dziļās cepamās plāts, kas ieeļlota ar augu eļlu. Mīkla ir diezgan mīksta. Starp bumbām salieku kabača pārpalikuma šķēlītes un svaigos burkāniņus. Ar pirkstu iespiežu bedrītes, lai šķidrums krājas bumbas viducī. Sakarsētā cepeškrāsnī lieku cept.
Cepu 45 minūtes, kamēr burkāni mīksti. Bedrītēs salieku svaiga tomāta un siera gabaliņus un virsū nedaudz majonēzes. Vēl cepu 10 minūtes, kamēr siers pakūst.
Te varētu uzskatīt ēdienu par gatavu.
Es sagatavoju krējuma, majonēzes diļļu un smalko lociņu mērcīti, ko var aukstā veidā lietot pie sacepuma. Šoreiz tai piekuļu vienu jēlu olu un
pārleju sacepumam pāri un ielieku vēl uz 5 minūtēm cepeškrāsnī, kamēr mērcīte sastingusi un neplūst.
Nu gan šoreiz būs gatavs.
Īr jau novārīti kartupeļi, ko nerādīju. Vēl burkā ir kāds marinētais gurķis un varam iebaudīt pusdienas. Atsevišķi nekāda mērce neprasās, jo viss ir ļoti sulīgs.
Iepriekšējā reizē man diļlu mēcītes vietā bija sēņu mērcīte, tas bija neatkārtami.
Var ēst arī aukstā veidā vēl citā reizē. Labu ēstgribu!
Ļoti labi un sakaisti, noteikti gardi, bet man ir viena problēma, kad pilns dārzs ar šiem augļiem, vismaz es nezinu, ko darīt (visiem draugiem, paziņām izdalu). Varbūt vari ieteikt, kā tos saglabēt. Varbūt ir kada recepte.
Juris