Heisā, ceturtdiena ir klāt! Un nemaz neceriet, eZZiiC no kabacīšiem nav aizmucis, un jamie arīdzan tepat vien grozās
Šoreiz eZZiiC trakā ungāru dejas ritmā virpuļo pa virtuvi un gatavo kabacēnus ungāru gaumē. A grunduļi? Nu uzprasījās, nu...
Heisā, ceturtdiena ir klāt! Un nemaz neceriet, eZZiiC no kabacīšiem nav aizmucis, un jamie arīdzan tepat vien grozās
Šoreiz eZZiiC trakā ungāru dejas ritmā virpuļo pa virtuvi un gatavo kabacēnus ungāru gaumē. A grunduļi? Nu uzprasījās, nu...
Te nu visi ungārstila dalībnieki sapulcējušies vienkopus. Un tādi bažīgi izskatās. Laikam uztraukājas par grunduļiem, sak, no tām bitēm neko nevar zināt...
Hā, vai ievērojāt, ka eZZiiCim jauns, stilīgs virtuves dēlītis?
Kabacēns jebšu cukīnēns jau sadalījies gabalos...
... ierāpies bļodā un apslacījies ar citrona sulu.
Arī sīpolēns, burkānēns un prāva ķiplokdaiviņa jau sasmalcināti kā pieklājas.
Grunduļu bekvokāls pirms uznāciena pieņem sāls un citrona vannu.
Visupirmie uz pannas uzlēca bezbailīgie sīpolēni, pasautējās, tad sagaidīja burkānēnus, kopā sasautējās gatavi. Klāt nāca dūšīgais kabacēns.
Kad visi jau bija gatavi, pievienojās ķiplocēns, sāls, pipari un oregano ar baziliku (aug mīlīgi piesaulītē uz balkona) un pa virsu kārtīgs skābā krējuma šļāciens. Sanāca tas kā riktīgs spoks! Nācās vēl pāris minūtes pakarsēties.
Pa to laiku grunduļu bekvokāls griķu miltu mētelīšos sparīgi ņēmās pa pannu.
Izkarsušie torsi bariņā sagūlās uz baltas salvetītes atžirgt.
Nu ko, kabacīši ungārgaumē glīti uzservēti, grunduļu bekvokāls piepeldējis tuvu klāt, bet visam pāri kairinoši smaržojošo dillīšu zaļais mākonītis. Lai labi garšo!