Tā kā alus darīšana mājās prasa nelielas sākotnējās investīcijas (filtrēšanas trauku, katlu, spaiņu iegādei), iespējams, tas daudzus attur no domas pamēģināt. Tamdēļ, turpinot KUPLA (Kustība Par Labu Alu) rakstu sēriju par alus darīšanas metodēm, nolēmu paspēlēties ar katrā virtuvē atrodamiem rīkiem. Mērķis bija uztaisīt alu izmantojot tikai to, kam kārtīga saimnieka/saimnieces virtuvē būtu jābūt atrodamam. Jāpiebilst, ka virsrakstā minētās 3 stundas ir nedaudz pārspīlētas, jo alus ir jāraudzē 2 nedēļas, tomēr pašu vārīšanas procesu man izdevās paveikt 3 stundās.
Šis apraksts nepretendē uz nomināciju “kā pareizi uztaisīt alu”, tas ir jāuztver kā viens no veidiem kā pamēģināt uztaisīt alu neiztērējot naudu inventāram, ja cilvēks nav pārliecināts par rezultātu. Ja vēlaties iedziļināties burvīgajā alus brūvēšanas pasaulē, tad apmeklējiet mūsu forumu, tur ir daudz vērtīgas informācijas un apgrozās daudz izpalīdzīgi cilvēki, kas neliegs padomu!