Tātad viss sākās ar to, ka es jau 2 dienas slepeni staigāju un meklēju liellopu gaļu. Biju izstaigājis pat tirgu, kur par pārsteigumu neviens netirgoja maltu liellopa gaļu. Protams tālāk tika staigāts pa gaļas veikaliem un tādām foršām vietām, bet nekur nebija tā autentiskā maltā liellopa gaļa. Beigās es nospļāvos un bēdīgs aizgāju pirkt uz Maximu liellopa gaļu. Protams, tur bija tikai kotlešu masa, kas arī neder, jo taisām burgeru nevis kotleti. Tālāk notika gājiens uz Rimi, kur beidzot tika atrasta maltā liellopa gaļa. Protams, tā gaļa tāpat ir nekāda, tāpēc gaļas gatavošanas process netika dokumentēts. Un saistībā ar to, ka sieva īsti neēd liellopu, tika nopirkta arī malta vistas gaļa (zinu, skumji).
Pats process bija vienkāršs:
1) Liellopa gaļai paņemt un pievienot sāli un piparus (daudz, jo tāpat nespēj iesūkties) un, tā kā nekur nevarēju atrast Worchesteras mērci, es riskēju un pievienoju nedaudz BBQ mērci no Spilvas. Protams, ja gaļa nebūtu pirkta Rimi, tad klāt būtu tikai sāls un pipari. Tad to visu samaisa; ar liellopa gaļu jābūt maigākam, jo, pārāk daudz saspiežot, nesanāks sulīga gaļa - sula cepšanas laikā iztecēs.
2) Vistas gaļai - liek klāt ko vēlas; šoreiz tika pielikts sāls, pipari un asā pulverveida paprika (jā es nemāku vistas kotletes gatavot). To visu samaisa.
Tad, kad viss ir salikts kopā. izveido formiņas apaļas. Uz augšējās virsmas uztaisa nelielu iedobīti, jo cepot gaļa uzpūšas ,- tādējādi tā būs vienā biezumā. Kad formas tika izveidotas, gaļa tika ielikta saldētavā, lai nedaudz atdziest un vieglāk būtu cept (it īpaši vistas gaļu).
Tad, kad grils iekūries un atrastas restes, tiek iesmērēta "kotletes" apakša ar eļļu, lai nepielīp pie tā. Šis process ir redzams bildē.