Nepieciešams:
- Sviests,
- kūpināts cūkgaļas cauraudzītis,
- jaunais sīpols,
- jaunais ķiploks,
- nedaudz dilles,
- sāls un melnie pipari.
Sākumā sagriežam gaļu. Pēc tam arī jauno sīpolu. Notīram ķiploku un atbrīvojam to no liekajām mizām. Kad panna uzkarsusi, liekam cepties gaļu un pievienojam tai arī ķiploku. Pievienojam arī sagriezto sīpolu un neaizmirstam to visu apmaisīt. Ļaujam visam kādu mirkli pacepties, tad pievienojam iztīrītās gailenes.
Gailenes smalcina divos gadījumos, ja ir saglabājies pieradums no bada gadiem vai arī ja ar trīs sēnēm jāpabaro 250 cilvēki.
Bet ja vēlies izbaudīt sēnes garšu un tekstūru, labāk tās atstāt kādas ir. Pēc garšas pievienojam sāli un melnos piparus. Laiku pa laikam atkal visu apmaisam. Kad sēņu sula novārījusies, gailenes ir gatavas. Pievienojam nedaudz dilles, apmaisam un liekam uz maizītes. Var pievienot krējumu, bet tas nedaudz atņem burvīgo sēņu garšu, protams, tā ir gaumes lieta.
Labu apetīti!
Receptes autors: Mārtiņš Otto.