Arbūza sula ir slāpes veldzējoša un salda. Sulas spiešanai vienmēr izvēlies arbūzu, kas ir nogatavojies, un ja tev patīk saldums, izvēlies kādu saldāku arbūza šķirni.
Ka pagatavot arbūza sulu9
Sastāvdaļas
BLENDERĒTA ARBŪZA SULA
arbūzs
cukurs vai saldinātājs (pēc izvēles)
auksts ūdens un ledus gabaliņi
ARBŪZA BIEZEŅA SULA
arbūzs (vislabāk bez sēkliņām)
piparmētras lapiņas rotāšanai
KARSĒTA CITRONA-ARBŪZA SULA
7 piparmētras zariņi
sula no 1 ½ citrona
1 ēdamkarote cukura
2 mazi arbūzi bez sēkliņām
GRANĀTĀBOLA UN ARBŪZA SULA
Porcija diviem
1 mazs arbūzs (625g)
2 granātāboli
200g svaigas avenes
ledus gabaliņi
BLENDERĒTA ARBŪZA SULA
Sagriez arbūzu uz virtuves dēlīša. Sagriez šķēles apmēram 2,5 cm biezos gabaliņos.
Ieliec arbūza gabaliņus bļodā, traukā vai uz šķīvja un izmanto tam dakšu, lai izvairītos no nosmērēšanās.
Ieliec arbūzu blenderī. Ja ir vēlme, pievieno cukuru vai saldinātāju. Pielej pāris tasītes auksta ūdens un dažus ledus gabaliņus.
Sablenderē līdz vienveidīgai masai un pasniedz ar lielu daudzumu ledus.
ARBŪZA BIEZEŅA SULA
Izvēlies piemērotu arbūzu. Ja arbūzam ir sēklas, centies tās iztīrīt cik vien iespējams pirms gatavo sulu.
Pārgriez arbūzu horizontāli uz pusēm. Izmanto lielu mērces karoti, lai izgrebtu arbūzu, liekot augļa gabaliņus lielā bļodā vai traukā.
Cik vien iespējams, sastampā arbūza mīkstumu, izmantojot kartupeļu stampiņu.
Ieliec arbūza masu blenderī.
Blenderē līdz iegūts vienveidīgs šķidrums.