Gan sieru sējām, gan kūkas cepām, gan rausi uztaisījām - un tas viss uz svētkiem! No kuriem, nu vien jaukas atmiņas.
Kā es ar tēti biezpienrausi cepu...19
Sastāvdaļas:
1 paciņa sviesta
500g miltu
Cukurs (uz acumēru)
10 olas
7 paciņas biezpiens
1 krējuma paciņa
1 kondensētā piena bundža
+ mūsu gadījumā - zemenes un rozīnes, šīs proporcijas ir paredzētas diviem raušiem.
Sākam ar to, ka bļodā iemetam mīkstu sviestu.
Sviestam uzber cukuru un miltus. Kārtīgi tos izmīca, lai mīkla nedrūp.
Kārtīgi izmīcīta mīkla.
Mīklu izrullē un klāj plātē, kad izklāta - sadursta to ar dakšiņu.
Tad mīklu "šauj" cepeškrāsnī un pacep 20 min.
Kamēr mīkla cepas, pa to laiku saber bļodā visas paciņas biezpienu.
Biezpienam pievieno krējuma paciņu, kondensēto pienu, 10 olas un 200g cukuru. Visu kārtīgi saputo.
Uz apceptās mīklas lej virsū biezpiena masu un dekorē ar ko pats vēlas, pēcāk ar karotīti saspiežot iekšā.
Tādi, nu lūk, izskatās gatavi. Pa kreisi ar rozīnēm, pa labi - zemenēm.