MMM.... Es priekš sevis atklāju jaunu garšu pasauli. Teikšu godīgi, pirmo reizi dzīvē gatavoju ēdienu ar safrānu, bet tas ir fantastisks.
Jūras velšu risotto ar safrānu12
Vajadzēs:
* 1 mazu sīpolu,
*1 daiviņu ķiploka, 1maziņu sarkano čili pipariņu,
* 800 ml dārzeņu buljona,
*risotto rīsu (ir tādi, kuri der gan suši, gan risotto gatavošanai)
* 0,2 grami safrāna,
*jūras veltes,
*70g rīvēta parmezāna,
* 100g sviesta,
*glāze baltvīna,
1. Mazliet apcep sīpolus sviestā.
2. Pievieno rīsus un cep līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu.
3. Kad baltvīns uzsūcies, pievieno vienu kausiņu buljona un gaida līdz tas uzsūcas.
4. Lej nākamo kausiņu, nogaida, un tad lej nākamo tā līdz buljons beidzas. Pievieno sagrieztu ķiploka daiviņu.
5. Safrānam pievieno mazliet ūdeni.
6. Atkausē jūras veltes.
7. 5 min pirms risotto gatavs pievieno jūras veltes un safrānu.
8. Pievieno parmezānu.