Recepte ne no tām vienkāršākajām, bet rezultāts ir PASAKAINS!!!
Jēra gaļa ir mans favorīts, dēļ tās īpašās garšas un dēļ tā, ka jēra/ aitas gaļa ir vistīrākā, nepiesārņotākā no visiem gaļas veidiem. Vietējā tirgū diezko liela izvēle nebija, paņēmu aitas pakaļkāju, principā sautēšanai var izmantot un būtu pat vēlams gaļu ar visiem kauliem.
Sastāvdaļas dikti un daudz, jo gatavosim 3 pamatlietas- Jēra masalu, Basmati rīsus un Piparmētru mērci: Tev vajadzēs sakomplektēt šādus produktus:
Jēra vai aitas gaļa ar kauliņu aptuveni 500g
1 ķiploka daiva
4 gab sīpoli
2 tomāti
1 citrons
1laims
Ingvers
Čilli 1 gab
Kinza svaiga (jeb koriandrs)
Basmati rīsi
Piparmētras
GARŠVIELAS:
Kumīns
Baltvīna etiķis
Eļļa
Krustnagliņas
Kurkuma
Kardamona sēklas
Kanēļa standziņa
Sāls
Cukurs
Pipari