jāņogu liķieris. Soli-pa-solim.
Jāņogu liķieris.5
44
0
Paņem nelielu katliņu, kur ielej apmēram 300 ml ūdens, kam pievieno vismaz 5 ēdamkarotes cukura!
Sīrupam pievieno jāņogas - arī apmēram 5 ēdamkarotes, tikpat daudz, cik cukura!
Jāņogas sīrupā uzvāra un liek uzvirst kādas 5-7 minūtes.
Gatavo jāņogu sīrupu nokāš un ļauj atdzist.
Es izvēlējos nelielu pudelīti, kur taisīšu liķieri - tā,lai tā ir aizskrūvējama un uzglabājama ledusskapī, jo liķieri var glabāt pat trīs mēnešus vēsā vietā.
Izvēlos labas kvalitātes vodku un ieleju stikla pudelītē - apmēram 150 ml!
Uzleju jāņogu sīrupu pa virsu vodkai, aizskrūvēju un lieku ledusskapī savilkties!
Ņemu labu, sausu, atdzesētu baltvīnu (man bija aizķēries Chablis Petit). Vīna glāzē ieleju apmēram 30 ml liķiera, iemetu pa ogai un pa virsu vēso baltvīnu!