Hei ho!
Nu re, viss štokos, eZZiiC ir atgriezies no Jānu svinēšanas svaigs, lieliskā garīgā un pilns ar futbola iespaidiem
Ir ķešā arī pāris superīgas ņammas, zemāk iečekojiet!
Hei ho!
Nu re, viss štokos, eZZiiC ir atgriezies no Jānu svinēšanas svaigs, lieliskā garīgā un pilns ar futbola iespaidiem
Ir ķešā arī pāris superīgas ņammas, zemāk iečekojiet!
Ņem šampinjonus, ieber bļodā.
Sajauc izkausētu sviestu ar ķiplokiem, krējumu, sāli un pipariem.
Iesmērē kārtīgi sēnes un zem plēves uz 2 stundām noliek malā.
Paralēli vārījās atsvaidzinoša aukstā zupa: katlā liek sagrieztus sīpolus, burkānus, bietes, ķiploku, citrona sulu un cukuru. Visu aplej arvistas buljonu, vāra uz lēnas uguns. Kad gatavs, atdzesē, sablenderē un pievieno paniņas. LeCskapī atdzesē un pasniedz ar krējumu
Kad jau esam nobrieduši Jāņu svinēšanai, vispirms uz iesma apcepam sēnes.
Jāņu ugunskurs visā savā krāšņumā!
Te nu sēnēm pievienojies otrs iesms ar pārsteigumu. Speķi iepriekš kārtīgi apviļā kūpinātā paprikā, karijā, sālī, piparos un ķiplokos. Kartupelīšu šķēlītes samaisa ar sāli. Uz iesma dur pamīšus.
Sēnes jau gatavas, otram iesmam vēl jāgrozās un jāgrozās.
Stilizētais Jāņu galdiņš ar jau praktiski nokomplektēts.
Oo, re ku piebiedrojas arī ārprātīgi smaržojošais otrais iesms!
Daži pārēdās, goč pendel!
Labs vakariņš visiem!
Negribēju iejaukties, bet, kad Ezīts sāk šaut pār strīpu, nevaru pievienoties dārzeņu aukstās zupas vārīšanas metodei.
1. Visām saimniecēm zināms, ka skāba vide kavē dārzeņu izvārīšanos. Tātad, cirtona sulu jāpievieno, kad dārzeņi jau izvārīti.
2. dārzeņus būtu vēlams vārīt nelielā ūdens daudzumā un jau gatavo vistas buljonu pievienot un uzvārīt tikai beigās, kad dārzeņi jau gandrīz gatavi.
Rakstu to tāpēc, lai jaunās saimnieces nekad nemēģina izvārītt dārzeņus ātri , pievienojot uzreiz skābumu. Sevišķi tas attiecas uz īso Jāņu nakti, kad laika ir tik maz.
Paskaties pirmo gurinēto marķīti virs tomātiem.... ja dziļi ieskatā,Tu pat tur smaidiņu spēji vēsturē ierakstīt.