Īru Sodas maize ar rozmarīnu un dzērvenēm video recepte. Trauka sajauc miltus ar sāls un soda.Pievieno rozmarīnu un dzērvenes.Lej paniņas (ja nav paniņas var pagatavot :pienu sajauc ar etiķi samaisa atliek maliņa uz 10 minūtēm),un mīca mīklu līdz mīkla viendabīga.Veido maizes kukuli diametra 15 cm.Maizes klaipiņu liek uz veidnes kurā cepamais papīrs. Ar asu un slapju nazi klaipiņā iegriež dziļu krustu.Cep sakarsēta cepeškrāsni 220*С 15 minūtes,pēc tam uz 200*С un cep vel 20-25 minūtes.Maizi atdzesē, līdz maizīte vairs nav karsta. Pasniedz galdā.Izcepto maizi var turēt maisiņa saldētava līdz pat 3 mēnešiem.Kad pasniedz galda ,maizi izņem no saldētavas, un uzreiz liek sakarsēta cepeškrāsni 180*С aptuveni 20-30 minūtes,ir jāskatās ja maize karsta iekša tad ņem ara no krāsainas. Labu apetīti!Uz tikšanos.
Sastāvdaļas;
Milti 420g
Soda 1 tējkarote
Sāls 1 tējkarote
Sausas dzērvenes 75g
Rozmarīns 1/2 tējkarote
Piens 360 ml
Etiķis 6% 2 ēdamkarotes