Uz pasaules ir ļoti daudz ēdieni, to paveidi. No tiem var saveidot visdažādākās kombinācijas. Daudzas no tām var sanākt itin labas, bet daudzas, šaubos, vai kāds gribētu mēģināt. Varbūt kaut kas noderēja, bet varbūt nedaudz pasmējāties. Bet ceru, ka noderīgi bija jebkurā gadījumā. :)
Interesantas ēdienu kombinācijas8
Burkāni un cukurs. Kamēr mums tas sķiet dīvaini - pievienot dārzeņiem cukuru, tikmēr Francijā gatavojot burkānus tā ir ļoti parasta metode.
Kafija un sāls. Viena šķipsniņa sāls ir pietiekami, lai pagatavotu nevainojamu espresso.
Tomāti un cukurs. Cukurs palielina tomātu garšu.
Šokolāde un kafija. Varbūt citiem tā liekas savāda kombinācija, taču, kad ēdiet šokolādi, uztaisiet kafiju paralēli, tā izceļ šokolādes garšu, un pie tam neveido šokolādei kafijas piegaršu.
Gaļa un anīss. Kad gatavo gaļu, pievieno nedaudz anīsa, tas bagātinās gaļas garšu. Šo recepti izmanto pasaules labākajos restorānos.
Cepti tomāti un lapas :D Cepjot tomātus, paņem lapu un pievieno to tomātiem - tas izcels tomātu garšu.
Kartupeļi un muskatrieksti. Pievieno nedaudz muskatrieksta, tas radīs piesātinātību, ko cilvēki neatpazīs, bet viņiem tas patiks.
Čilli un šokolāde. Pievieno šokolādi čilli, tas pastiprinās gaļas garšu. (Nezinu, kāpēc vajag gaļu) :D
Āboli un vaniļa. Šeit es neko negribu teikt par nesaderību. Var jau kādreiz saderēt. Šis ir tas gadījums. Ābols ir salīdzinoši skābs, kad tos cepjam, ir nepieciešams kaut kāds cukura daudzums. Daudzi cilvēki pievieno muskatriekstu vai kanēli, taču vaniļa pievieno piesātinājumu garšai un daudzi cilvēki to neatpazīs. (ka tā ir vaniļa), bet noteikti novērtēs.
Zemenes un pipari. Zemenes parasti pasniedz ar cukuru, taču piparu papildinājums (nedaudz) palielinās, izcels zemeņu garšu.