Ļoti atvainojos par ļoti maz bildēm, bet nu nevarēju neielikt šo interesanto ideju, kā aizvietot, mums tik tradicionālo eglīti, ar ko skaistu un garšīgu.
Interesanta svētku egle.13
Ņemam pamatīgu ābolu un tikpat pamatīgu burkānu. Ābolu nomazgājam, augšpusē veicam iedobumu, notīrām burkānu un iestiprinām ābolā (ja nepieciešams, stabilitātei ābola apakšējo daļu nogriežam). Saspraužam koka irbulīšus.
Noskalojam un uz irbulīšiem sakaram (jā jā, sakaram - nevis saspraužam) gaišo un tumšo vīnogu ķekarus, kurus pirms tam sagriežam tā, lai sanāk pa 2 - 3 vīnogas uz zariņa. :)
Nu un tad lielākais prieks un bauda - krāmējam (gan karinām, gan saspraužam) kādus vien augļus vēlamies (manā gadījumā - zemenes, kivi, mandarīni,bumbieri, fizāļi). Rotājam no tā, kas garšo un kas labi iet kopā arī pēc skata. Zvaigzne no bumbiera, žēl, ka nedabūju karambolu. Tieši tādā pašā veidā var gatavot arī dārzeņu izlasi pie sāļajām mērcītēm - lieliski noderēs ziedkāposti, Briseles kāposti, paprika, gurķi, šampinjoni u.t.t.
Viss ļoti ātri paveicams, simpātiski izskatās, kā arī veselīgi un svētku sajūtu radoši. ;)
Apakšā saliku dažus "mazos palīgus" - zemeni iegriež (nepārgriežot), iespiež putukrējumu (silti iesaku pašiem sakult, nevis pirkt gatavo), no tā paša putukrējuma uzspiež micīti, podziņas, no šokolādes - actiņas.
Klāt auksts šapanietis - un kā sacīt jāsaka, mielasts gan acīm, gan vēderam izdevies