Es nepārtraukti esmu gan sev gan saviem radiniekiem gatavojis šo improvizēto capuchino. Šoreiz runa nav par tvaika aparātiem un sarežģītām itāļu tējkannām. Tam, kam ir katliņš, parasta tējkanna un putojamais aparāts (elektriskais, vai ar roku darbināmais), tam es varu teikt šo: vajadzēs vēl tikai dažas lietas (produktus).
Improvizēts capuchino (mājās gatavots)5
Nepieciešamie līdzekļi:
* pusglāze līdz glāze piena
* pustēkarote malts kanēlis
* tējkanna ar ūdeni
* putojamā slotiņa (elektriskā vai ar roku darbināmā)
* aptuveni 1 ar kaudzi ēdamkarote kafijas
Tātad, sākumā uzlieciet vārīties ūdeni. Uzlieciet uz pēc iespējas lielākas liesmas un nepievērsiet uzmanību tam, ka tā sāk vārīties. Centieties panākt to, lai tējkanna zaudē 1:3, jeb 1:2 no sava ūdens daudzuma.
Kamēr tējkanna vārās, uzlieciet sildīties pienu. Karsējiet to tik ilgi līdz tas ir pietiekami vēss lai tajā vēl varētu iebāzt pirkstu, bet, vienalga šķistu karsts.
Tālāk ielejiet silto pienu traukā, kurā putosiet.
Sāciet putot. Putojiet tikmēr, līdz tas iegūst daudz maz stingras putas.
UZMANĪBU! Visticamāk vismaz puse visa piena daudzuma nebūs sakūlusies putās. Ielejiet apakšējo pienu (kurš nav sakūlies) glāzē un iedodiet to izdzert kaķim vai bērnam, vai izdzeriet pats. Atlikušais piena daudzums būs diezgan labi sakūlušās putas (ja pareizi nolējāt un/vai sakūlāt)
Sāksim likt visu kopā. Paņemiet 1,5 ēdamkaroti kafijas...
...pielejiet kafiju un uzmanīgi pielieciet piena putas...
...un beigās vēl tikai skaistumam un garšai - kanēli. Lai labi garšo.