Redzot attēlus ,liekas,ka man ir zināma ezkina recepte.
2 burkāni
gaļa(vienalga kāda ,ja nav gaļa var lietot vecmammas trauku lupatu -nebūs jāklapē)
sāls
pipari
viss kas uz grīdas
speķis(auksti kūpināts -nekādā gadijumā panchetu vai citus mēslus)
sinepes(ja nav,tad pēc tualetes nograuž nagu pirkstam ,kas izskrējis cauri avīzei )
Pagatavošana:
Vakarā apēd divus netīrītus burkānus un visu kas uz grīdas.Pēc tam kad iet slaukt brūnaļu ,kūtī palaiza sāli(sāls pēc vajadzības).
Atnākot no kūts sagriež speķi kubiņos ,apkaisa ar pipariem un laiž tur pat ,kur jau aizgāja burkānēni.Un tagad svarīgākais -sinepes.
Ja viņas ir tad viss vienkārši ,ēdamkarote un rijam nost,ja nav tad proces ir cits.
OBLIGĀTI pirms naga graušanas jums jāpmeklē tualete un jāpārliecinās vai pirksts tiešām ir izskrējis caur avīzi.Tāpēc ,lai būtu droši , avīzes gabalu ņemat līdz un kad ieiesiet telpā,kurā ir apgaismojus varēsiet par to pārliecināties.
Un pēc šīs sarežģītākās procedūras atliek tikai norīt izklapētas gaļas šķēles vai kā jau minēju traukulupatai arī nebūs ne vainas(ja trauku lupata tad diegs nav jārij).
Pēc padarītā darba ejam gulēt un gaidam rītu.Kad rīts jau ausis ceļamies agrāk par citiem ,lai uz galda var uzklāt vastūku ,salikt mūsu tik mīļās alūmīnija karotes un burciņas kompotam.Kad viss tas darīts ,ņemam alumīja bļodu(dziļo,ja gadījumā ir mērce,jo autora attēlos tāda ir) un uz ateju izspiest mūsu tik iemīļotos rullīšus.
Servējam griķēniem, kāpostu salātiņiem un mikrozaļumiem !