Un zupā iekšā.
Ņem tomātus savā sulā un uz pannas izsautē, sadala mazākos gabalos. Sautē ~7min
Un zupā iekšā.
Ņem tomātus savā sulā un uz pannas izsautē, sadala mazākos gabalos. Sautē ~7min
Kinzu sadala divās daļās un klāt pāris daiviņas ķiploka. Lielāko bunti ar ķiplokiem sasmalcina
Pievieno zupā
Tomāti ar izsautējušies
Iemočī rīsus un vāra 15min
Pēc 15min pievieno palielos gabalos sagrieztu gaļu un atkal vāra 15 min, jebšu līdz rīsi smuki sabriedušu. Ja šķiet, ka zupa jau līdzinās biezenim, tad nav jāceļ panika, bet viss ir kārtībā!
Tikai pašās beigās pievieno uz notrāpa sāls daudzumu, tad atstāj zupu uz plīts bez uguns, vāku virsū uz 20min, lai zupa "ievelkas", tad pagaršo, iespējams vēl vajadzēs sāli, iespējams, ka nē.
Otra buntīte ar kinzu, kas palika neizmantota- sakapā kopā ar ķiplokiem un kādu deserta karoti pievieno šķīvī īsi pirms pasniegšanas. Tas dos izteiktu Harčo garšu. Pamēģiniet ar un bez šīs fīčas.
Lūk, tādam ir jābūt Harčo, nevis rīsiem ar tomātu biezeni. Ja kāds apgalvos, ka Harčo jābūt sarkanam, visticamāk pērk kaut kādas burciņzupas vai pārējos draņķus!
Rezumē: Pagatavošana nav no tām vienkāršākajām, darbs ir diezgan pagrūts, bet garša ir fantastiska. Es jums garantēju, ka šo recepti izmanto augstas klases restorāni un pareizi visu darot, jūsu mājās bieži būs šī karaliskā zupa.
Ja ir kādi jautājumi, neskaidrības, droši rakstiet, atbildēšu, palīdzēšu, ja vajadzēs, varu atbraukt ciemos un pagatavot, parādīt!
Izskatās ok zupīte :>
Btv, labāk zupām izmantot netvaicētus rīsus, jo tie labāk uzņem sevī buljonu un tad ir garšīgāki. Tvaicētus rīsus var izmatot, ja tos gatavo tikai kā piedevu un tie vienalga tiks uzbriedināti ar parastu ūdeni.
Tas draudziņ nav'' harčo'',bet modernizēta rīsu zupa ar jēra gaļu.Man harčo ēst iznāca vienu reizi mūža,biju komandējumā,brīvdienā mums noorganizēja braucienu kalnos pie dabas.Nakti pavadījām pie ezera,kur netālu bija ganības,viens no ganiem atnāca palūgt cigaretes,mēs iedevām viņam paciņu ELITES,uzzinājis,ka mēsēsam no Rīgas uzaicināja mūs ciemos,aizgājām,lielā katlā vārijās aromātiska zupa,lūk tas bija HARČO, vairāk tādu harčo neesmu ēdis nevienā kroģī,ne padomju laikā ne tagad,lai gan padomju laikā esmu apbraukājis komandējumos visu plašo''Dimteni''no viena gala līdz otram galam. Kaut ko līdzīgu varēja dabūt krogā uz Venspils šosejas pe Tukuma,bet tagad neesmu tur sen bijis.
Mani biede vards Jeera gala, cuucinja vai vista neder?:) Drosi var uztaisiit pie manis!:D
Es parasti paņemu jau gatavu Spilvas Harčo burciņās. Nepatīk ilgi tirināties ar tām zupām.