Sastāvdaļas:
85g želatins ar garšu un cukuru
7g želatina bez garšas
1/3 glāzes auksta ūdens
1/4-1/2 tējkarotes citronskābes (ja vēlies skābas konfektes)
Lācīšu formiņas (internetā var pasūtīt
šeit)
Instrukcijas:
Viegli samitrini papīra salveti ar eļļu un viegli ieslaukti to formiņās, lai želejkonfektes vēlāk varētu izņemt bez problēmām.
Nelielā bļodiņā sajauc abus želatina veidus un pielej ūdeni. Labi samaisi un atstāj 10 minūtes uzbriest. Pēc tam liec bļodiņu ūdens peldē un izkausē želatinu un cukuru. Ja parādās putiņas, tad noņem (citādi konfektes nebūs caurspīdīgas).
Ielej masu formās un atstāj 20 minūtes ledusskapī, lai atdziest un sacietē. Kad ņem lācīšus ārā, viegli uzspied to centrā, lai pirmās atlīp maliņas.
Ja vēlies skābos lācīšus, tad pievieno citronskābi mirklī, kad masa ir izkausēta un šķidra.