local-stats-pixel

Gardā šokolādes kūka6

20 1
Sastāvdaļas Biskvītam 200 g tumšās šokolādes 250 g mīksta sviesta 250 g cukura 4 olas 220 g miltu 1 ēdk. kakao pulvera bez cukura 1,5 ēdk. cepamā pulvera Krēmam 300 g mīksta sviesta 50 g pūdercukura rotāšanai rieksti Pagatavošana: 90 min.

1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kūku formu ar noņemamām malām izoderē ar cepamo papīru. Mazā katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts, lai uzvārās. Šokolādi liek bļodā un to ¬– uz katliņa tā, lai bļodas dibens neskaras klāt pie ūdens. Šokolādi izkausē un noliek malā.

2. Samīca sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. (atstarpe) Puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Kuļot pa vienai pievieno olas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, nolīdzina virsu un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Gatavu biskvītu atdzesē.

3. Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz tie veido gaisīgu masu.

4. Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz kūkas šķīvja, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem.

Tumšās šokolādes vietā var izmantot arī piena šokolādi,bet tādā gadījumā izmantojamā cukura daudzums jāsamazina par trešdaļu.Lai labi garšo!

Reklāma
20 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

 Šokolāde!!!

Tieši tagad ēdu :)

1 0 atbildēt

mmm..šokolāde...dzīvot nevaru bez viņas :)

0 0 atbildēt

Sakārdinājiemotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

🖖

0 0 atbildēt