Protams, ka sīpolklopsis nav iedomājams bez sīpoliem.
Oriģinālreceptē visdrīzāk ir domāta kāda liellopa, vai cūkas gaļa, bet šodien to pašu taisīšu no teļa gaļas.
Protams, ka sīpolklopsis nav iedomājams bez sīpoliem.
Oriģinālreceptē visdrīzāk ir domāta kāda liellopa, vai cūkas gaļa, bet šodien to pašu taisīšu no teļa gaļas.
Nopirku no zemnieka svaigu 2 kg teļa gaļu. Gurna gabals ar nelielu kauliņu.
Atdalu kaulus, no tiem būs buljons.
Labākie mīkstumi būs sīpolklopsim, bet pārējos mīkstumus samalšu falšajam zaķim.
Labākos mīkstumus perpendikulāri šķiedrai sagriežu 1-2 cm šķēlēs.Neko neklapeju ar āmuru!
Ar asu nazi katru šķēli iegriežu krusteniskos virzienos no abām pusēm. Tā būs it kā kapāta un būs daudz sulīgāka par klapētu gaļu.
Lielais sīpols būs mērcei. Sasmalcinu zaļās garšvielas puravu, pētersīli, timiānu, seleriju un ķiploka daivu.
Sasmalcinātās garšvielas sajaucu ar miltiem, pievienoju sāli un melnos maltos piparus. Apviļāju sakapāto gaļu no abām pusēm.Atstāju vienu karoti maisījuma mērcei.
Panā leju eļļu, labi sakarsēju un lieku cept gaļu. Kad viena puse apcepusies (apm.5 min), apgriežu visas šķēles otrādi un pievienoju pannā garšai pikuci svaiga sviesta un atkal cepu apm. 5 minutes. Karstumam jābūt tādam, lai gaļa nesāk suloties. Milti arī labi uzsuc lieko sulu.
Gaļa uzcepta. Blakus katliņā man izvārījās arī kartupeļi, tos nokāšu un apkaisu ar svaigām dillītēm.
Mērces gatavošana.Taukos, kas palika pēc gaļas cepšanas, apcepu sagrieztu lielo sīpolu, tad pievienoju atstāto karoti miltu-garšvieku maisījuma. Izkarsēju, tad pievienoju nokāsto kartupeļu ūdeni (labāk no kauliņiem izvārīto buljonu}. Tagad pasautēju apm. 10 minūtes, lai mērcei tiek specifiskā sīpolu garša. Pievienoju pāris karotes skāba krējuma un vēlreiz izkārsēju. Gaļu mērcē nelieku, jo tā ir teļa gaļa un gatava.
Arī manā ģimenē kāds saka, ka neēd sipolus. Tādā gadījumā mērci izfiltrēju caur sietu un pārkaisu ar svaigu dillīti . Nevienam nav jāsaka, ka tā ir sīpolu mērce. Pēc pieredzes zinu, ka garšos labi, ja sīpolus neredzēs.
Piedevām vēl kādu mazskābēru gurķīti, tomātu un dzērveni no dobes. Labu apetīti!. Šādas pusdienas pagatavojamas stundas laikā.
Tavējiem gan ir paveicies ar ēdieniem!
Nekādi restorāni nestāv līdzās!
Šitā mērcīte ir mans favorīts, tā der pilnīgi uz jebkā, vai tas kartupelis, rīsi, makaroni, griķi vai grūbas.