Nav sen, kad taisīju testiņu par gaļas izstrādājumiem, ko pērkam lielveikalos. Par garšu sūdzību nav, jo garšvielas mūsējie prot diezgan labi sabalansēt un izstrādājuma pat labi garšo un izskats arī pievilcīgs. http://spoki.tvnet.lv/testi/Ko-perkam-lielveikalos/841346
Ja papētām saturu desām un citiem gaļas izstrādājumiem, pāriet patika tos pirkt un ēst. Veģetārieši visi ne tuvu neesam, tāpēc iespēju robežās jācenšas nopirkt kādu gaļas gabalu un gatavot pašām. Lai arī nezinām kā lopiņš barots un zāļots, līdz nonāk gaļas veidā līdz mūsu virtuvei, var droši apgalvot, ka nezināmas izcelsmes piedevu būs daudz mazāk kā pirktajam gatavajam gaļas produktam.
Man nav vēl īstas saprašanas kas ir gaļas izstrādājums. Gribētos domāt , ka principam būtu jābūt tādam pat kā sviestam - par sviestu drīkst saukt izstrādājumu, kura sastāvā ir ne mazāk kā 82% piena tauku un tikai 18% var būt nezin kas. Ja tā tad, par gaļu drīkstētu saukt tikai tās gaļas, kuru sastāvā arī drīkstētu būt noteikts naturālas gaļas procents. Testiņā apskatītos produktus, ar naturālas gaļas saturu mazāku pat par 70%, pagaidam saucam par gaļām.
Šodien man Maximā pirkts cūkas lāpstiņas gabals 1 kg. Gribu pagatavot vienkāršas pusdienas un arī kādu desas aizvietotāju, ko uzlikt sviestmaizei.