Likās, ka drēgns un jau ieplānoju sildošu frikadeļu zupīti, a nekā - diena jauki zeltaina, ka mazliet pat grēks zupu taisīt
Frikadeļu dancūzis6
Tad nu paķer kāpostiņu, burkāniņu, tupeņus, puspaku rīsus, sīpolēnu, lauru lapas, garšvielas un LABU malto gaļu (es, parasti, prasu samalt vai maļu pati) pēc gaumes - jērs, cūka, liellops vai mix
Griež burkānus, var arī rīvēt, manā gadījumā - standziņās - tik lielās, lai ietilpst karotē, bet, pēc iespējas, lai var arī izmakšķerēt (ir man laukāburkānmakšķeris)
Liek vārīties katlā, kur iemet arī rīsus jau pašā sākumā - puspaciņu - biezumam. Pēc gaumes.
kaut kā līdzīgi, kā burkānus, griež tupeņus - arī patīk vairāk standziņās, kā klasiskajos kubiņos
piemet maltajai gaļai sālz & Pipparz, ja grib arī olu, maisa un ripina atspēries bumbiņas
kapā kāpostus, jo smalkāk, jo labāk
un sīpolus
visu liek burbuļot, piešauj 3 ēdamkarotes sojas mērces sāļumam un padzerās vīnu, kamēr sēž spokos
Garnē ar skābu krējumu un zaļumiem, piekož gardmaizīti pēc sajūtām