Čau, šodien pastāstīšu jums kā mana ome taisa man frī kartupeļus.
Speciāli šodien aizbraucu pie viņas ar riteni un paprasīju, lai pasaka sīki pa detaļām.
Nu ko? Gatavi? Ā un viņa uz gāzes plīts taisa.
Sastāvdaļas:
Eļļa. 500ml-1000ml, atkarībā no katla izmēra.
Kartupeļi. aptuveni 500 grami. (5 kartupeļi, vidēja izmēra)
Sāls.
Kartupeļu piedeva. (Nav obligāti)
Nazis.
Sietiņš, kur likt kartupeļus.
Bļoda ar aukstu ūdeni.
Pagatavošana.
Sagriežam kartupeļus salmiņos un ieliekam bļodā ar aukstu ūdeni. Lai pastāv dažas minūtes, lai ciete iziet ārā. Izlejam veco ūdeni laukā un lejam citu un ieliekam atkal kartupeļus. Pēctam lai kartupeļi mazliet nožūst. Kamēr to visu darām uzliekam to katlu ar eļļu karsēties, eļļu aptuveni 1/3 no katla lieluma. Kartupeļus ieliekam sietiņā un gaidam kamēr eļļa uzkarsīs.
Kā pārbaudīt vai eļļa uzkarsusi?
Paņemam dakšiņu un uzduram vienu kartupelīti virsū un liekam eļļā, ja sāk sprakšķēt liekam atpakal sietiņā un liekam iekšā visus.
Kad liek iekšā sietiņu lieciet lēnām, jo ja ātri liksiet viss var pāriet pāri un sanākt ne pārāk labi..
Kad kartupelīši paliek brūni tad jau vakar uguni griezt nost un pacepināt vēl kādu minūtīti.. sagatavojiet šķīvi, kur pa virsu ir salvete, lai nebūtu tik eļļaini. Salveti pēctam noņem un uzber šķipsniņu sāls un kartupeļu piedevu, daudzums kā kuram, es beru daudz. :D
Bon apetit.