Klasisks brokastu ēdiens, kura recet un pagatavošana ir pavisam elementāra. Šeit ievietošu pamatrecepti, kuru varat papildinā ar piedevām pēc savas izvēles - bekonu, lasi, vistu, tomātiem utt, ko vien sirds kāro.
Klasisks brokastu ēdiens, kura recet un pagatavošana ir pavisam elementāra. Šeit ievietošu pamatrecepti, kuru varat papildinā ar piedevām pēc savas izvēles - bekonu, lasi, vistu, tomātiem utt, ko vien sirds kāro.
Nepieciešams: omletei - olas, siers, taukvielas (vislabāk - sviests), garšvielas, siers. Es savā variācijā izmantoju arī zaļumus - spinātus un zaļos lociņus. Un jā, klasiskajai franču omletei nepievieno ne pienu, ne saldo krējumu ne arī kādu no citu piena produktu, tikai sakultas olas.
Uz pannas taukvielās apcepam zaļumus. Vai arī ko citu, ko esam izvēlējušies. Vai nu arī neko
Kad piedevas apceptas, uz pannas nogriežam pavisam nelielu uguni , olas sakuļam ar garšvielām, un lejam sakulto lu masu uz pannas. Liekam virsū vāku, taču nekur tālu neejam - ik pēc kādām 10 sek vāku noņemam un olu "saskalinam" pa pannu un tad atkal lekam vāku virsū. Kad olu masa sarecējusi, uz vienas puses virsū beram rīvētu sieru. Šeit varam pievienot arī visu, kas kāŗojas - bekonu, zaļumus, tomātus utt.
Kad siers un citas piedevas uzbērtas, omletes "tukšo" pusi aizveram ciet, pannai uzliekam vāku un atstājam omleti sildīties uz lēņas uguns, līdz siers izkusis.
Gardas un veselīgas brokastis gatavas! Es pasniedzu ar svaigu dārzeņu salātiem un pārkaisu ar svaigām dillēm. Labu apetīti!