Sastāvdaļas, kuras nepieciešamas eklēriem -
250 ml ūdens
100 grami sviesta
4 olas
180 grami miltu
1/2 tējkarote sāls
Sastāvdaļas krēmam -
500 ml piena
150 grami cukura
4 olu dzeltenumi
50 grami miltu
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Krēma pagatavošana:
Dzeltenumus sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Katliņā uzvāra pienu, pievieno dzeltenumu masu un kārtīgi samaisa. Uz mazas uguns vāra, visu laiku maisot, kamēr krēms sabiezē.
Eklēru pagtavošana:
Katliņā uzvāra ūdeni. Pievieno sāli un sviestu. Samaisa un visu uzvāra.
Vārošā ūdenī ieber miltus, visu kārtīgi samaisa. Pavāra vēl apmēram 2 minūtes.
Karsto masu nedaudz atdzesē. Masai pievieno pa vienai olai, katru rūpīgi iemaisot masā.
Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas šprices palīdzību no mīklas uz papīra spiež 10 - 11cm garas desiņas. Ja nav šprices, var izmantot karoti, tikai pašiem jāizveido rieviņas gareniski.
180 grādu karstā cepeškrāsnī cep eklērus zeltaini brūnus, apmēram 35 - 40 minūtes. Jāņem vērā, ka masa pacelsies 1,5 reizes.
Cepšanas laikā krāsns durtiņas virināt nedrīkst!
Gatavos eklērus ar konditorejas šprices palīdzību piepilda ar iepriekš sagatavoto saldo krēmu, kuru iespriež pa vidu.