Rīvējam uz rupjās dārzeņu rīves...
Un gāžam klāt traukā. :)
Rīvējam uz rupjās dārzeņu rīves...
Un gāžam klāt traukā. :)
Sameklējam ledusskapī 2 burkānus, notīram.
Arī sarīvējam uz rupjās dārzeņu rīves.
Liekam klāt traukā.
Dzesējam olas. Vispirms ar aukstu ūdeni, pēc tam- uz dvielīša (kā nu katram labāk tīk).
Lobam olas. Manējās laikam vēl līdz galam nebija atdzisušas vai nu arī bija ,,pārāk svaigas''.
Rīvējam vai kapājam olas, liekam klāt salātiem.
Visu rūpīgi samaisam. Ja ir, piegriežam klāt dillītes, man, diemžēl, nebija. Liekam ledusskapī ievilkties uz nakti.
Ja majonēze būs bijusi pietiekami daudz pielikta, tad ,,roltoni'' būs mīksti nevis kraukšķīgi.
Labu apetīti! :)
Gaumes jautājums. Ja godīgi, man pašai ne pārāk, bet mājās ir viens, kas trīc un dreb dēļ šiem salātiem.
Olas vārot pieber tējkaroti sāls jau pašā sākumā, uzreiz, kad ūdens karsts. Tad ļoti viegli lobās neatkarīgi ir svaigas vai nav.
es šitā taisu divu veidu salātus- vieni - ar sausajiem roltoniem- sasmalcina makaronus, samaisa ar majonēzi un atstāj , lai savelkas, un pēc tam liek klāt to, ko gribas. tie makaroni, kas uzbrieduši majonēzē arī ir tie, kas garšo pēc siera, un īstais siers tad pat nav jāliek klāt, tāpēc saucas viltotie siera salaāti. Un otri salāti ir tādi, kur tos makaronus aplej, uzbriedina, nolej buljonu un liek klāt dajebko, tur tie makaroni arī vienkārši garšo kā makaroni
Mjā ja esi atmērdējusi garšas kārpiņas ar smēķiem tad laikam tas ir īstais gardums =O
(btw cik ilgi jāsmēķē lai kas tāds šķistu ēdams?)