Čau!
Nesen apmeklēju grieķu restorānu, kur nobaudīju ĻOTI garšīgu ēdienu - Steiku ķiploku mērcē.
Tad nu šodien mēģināsim pagatvot vismaz kaut ko līdzīgu mājas apstākļos.
Citas daļas:
Čau!
Nesen apmeklēju grieķu restorānu, kur nobaudīju ĻOTI garšīgu ēdienu - Steiku ķiploku mērcē.
Tad nu šodien mēģināsim pagatvot vismaz kaut ko līdzīgu mājas apstākļos.
Citas daļas:
Lai pagatavotu šo ēdienu 2 personām būs nepieciešams:
1. 4 gabaliņi steika
2. 5 daiviņas ķiploka
3. Ķiploku sāls (garšviela zilajā trauciņā)
4. Saldais krējums
5. Tomāti
6. Kartupeļi
No sākuma steiku apcepam uz lielas uguns no abām pusēm.
Tā kā man negaršo jēla gaļa, ar nazi sadurstīju steikā caurumiņus, lai tas būtu gatavs.
Apberam steiku ar garšvielām. Es bēru ķiploku sāli un Vegetu.
Kamēr steiks cepās, gatavojam mērci. Ielejam nedaudz saldā krējuma, pievienojam 5 sasmalcinātas daiviņas ķiploka, 5 mazos tomātiņus un vāram līdz pirmajam burbulim.
Mērcē liekam steika gabaliņus, neaizmirstam pievienot arī sulu no pannas, kura izdalījusies steika cepšanas laikā. Sautējam uz lēnas uguns. Sautēšanas laiks atkarīgs no tā, cik gatavu steiku vēlaties.
Pilnīgi gatavu, mīkstu steiku es sautēju 20 minūtes zem vāka.