Kāpēc jāēd sīpolus? Īsākā atbilde būtu, lai vairāk labsajūtā smaidītu. Laba sajūta ir tad, kad esam veseli un paēduši.
1. Sīpolus ieteicams lietot uzturā diabēta slimniekiem, jo pierādīts, ka regulāra svaigu sīpolu lietošana palīdz samazināt un nostabilizēt cukura līmeni asinīs
2. Sīpoli ir antioksidanti, kas stiprina imunitāti.
3. Sīpoli labvēlīgi ietekmē alerģijas izraisītas bronhiālās astmas lēkmes un samazina to biežumu.
4. Sīpoli satur aktīvus sēra savienojumus. Nonākot asinīs, tie pozitīve iedarbīojas uz svarīgākajām galvas smadzeņu zonām - aktivizē un atjauno šūnas, kuras ir atbildīgas par atmiņu un emocijām.
5. Sīpola sula paaugstina potenci. Ja tev patīk seksuāli aktīvi vīrieši - iebaro tos ar sīpoliem.
6. Pastāv pētījumi, ka tie, kas uzturā lieto sīpolus, ar sirdslēkmēm sastopas retāk, jo sīpoli navērš trombu rašanos asinsvados.
7. Bez iepriekš uzskaitītajām veselības uzlabošanas īpašībām , sīpoli ir vērtīgs kā lēts un uzturvielām bagāts pārtikas produkts.
Sīpolus jāuztver arī kā dārzeņus, nevis tikai kā garšaugus un veselības uzlabošanas piedevas.
Mana iecienītā recepte, kad sīpolu lietoju kā dārzeni - līdzīgi kā kāpostu.
Gatavoju tad, kad gribas ātru un garšīgu ēdienu, bet ledusskapī gandrīz nekā nav.
Šo ēdienu gatavot mani iedvesmoja slavenā franču sīplu zupas recepte, kuras sastāvā arī gandrīz nekā cita nav kā sīpoli.
Manējais ēdiens nav zupa. Šoreiz iesaku vispirms pamēģināt, tad sākt kritizēt.