5 ēdienu receptes:)
Ēdienu receptes.1
56
2
Šo zupu sauc sarkanā čilli pupiņu zupa.Pateikšu kas vajadzīgs un kā jātaisa:
~400 gr maltās gaļas ~1 (800 gr) bundžiņa nomizotu tomātu savā sulā ~1 (400 g) bundžiņa sarkano pupiņu ~1 paciņa meksikāņu garšvielas CONCORNE, ja nav tad Santa Maria gaļas kopējā garšviela - sarkana, vai meksikāņu „spais mix” garšviela.Jātaisa:
Malto gaļu cep līdz zeltītam brūnumam, tad pārvieto katliņā un vāra, pievieno garšvielu, tad tomātus ar visu sulu (sasmalcinātus) un tad pupiņas (noskalotas), vāra uz mazākas uguns (tomātiem un pupiņām jāizsilst) līdz uzvāra (burbuļi ceļas) un gatavs.
Apmēram jātaisa 30 minūtes!
Šīs zupas nosaukums ir augļu zupa.Sastāvdaļas:
~800 g lielu dzelteno plūmju ~150 g gaišo vīnogu ~ābols ~4 ēdamkarotes citronu sulas ~2 ēdamkarotes medus ~ēdamkarote ciedru riekstu vai mandeļu skaidiņu ~3 ēdamkarotes kartupeļu cietes.Kā jāgatavo?:
Augļus noskalo, plūmes pārgriež un izņem kauliņus, vīnogas pārgriež uz pusēm. Ābolus notīra, izņem serdi, sagriež gabaliņos. Ābolu, citronu sulu un medu uzvāra katliņā un vāra 7 minūtes. Pievieno plūmes, vīnogas un ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Vāra, līdz zupa vēlreiz uzvārās. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar riekstiem.Patiešām garšīga zupa!
Reklāma
Kartupeļu kotletītes.Nepieciešamais:
~10kartupeļi, ~2olas, ~sāls , ~rīvmaize.Pagatavošana:
Novāra 10 vidēja lieluma nomizotus kartupeļus,samīca biezenī,pievieno 2 olas un sāli.Veido mazas kotletītes apviļā rīvmaizē un cep eļļā var arī sviestā.Gandrīz tas pats kas kartupeļu pankūkas.
Ēdienu sauc rudens kotletes.Kotletēm:
~Maltā gaļa - 1 kg ~olas - 2 ~sīpols, pāris ķiploka daiviņu, 2-3 ēdamkarotes skāba krējuma, milti, sāls, pipari.Mērcei:
~2 tomāti, 2 paprikas, skābs krējums, vegeta, zaļumi.Kā gatavot?:
1. No gaļas un pārējiem produktiem pagatavo kotlešu mīklu.
2. Tomātus un papriku sagriež mazos gabaliņos. Tomātus pirms tam blanšē karstā ūdenī un novelk miziņu.
3. Kotletes cep no abām pusēm brūnas un kārto katliņā vai sautējamā traukā. Starp kotletēm pārkaisa tomātus un papriku.
4. Kotletēm pārlej ūdeni tā, lai tās būtu apņemtas, pievieno skābo krējumu un sutina tik ilgi, kamēr paprika mīksta. Beigās pievieno vegetu, zaļumus.
5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Garšīgi!:)
Tomātu pīrāgs.Vajadzīgs:
200g miltu; ~2) 20g rauga; ~3) 1 ola; ~4) 3 ēdamk. 36% krējuma (jeb ļoti trekna krējuma); ~5) 80g sviesta; ~6) 5 tomāti; ~7) 125 g Ementāles siera šķēlēs; ~8) 6 eļļā konservētas anšovu filejas (var aizstāt ar gaļu pēc vēlēšanās); ~9) 1 ēdamk. olīveļļas; ~10) tikko malti melnie pipari; ~11) 1 tējk. kaltētas raudenes; ~12) 1/2 - 1 tējk. kaltēta timiāna; ~13) 1 olas dzeltenums; ~14) 1 ēdamkaroti piena.Pagatavošana:
Miltus izsijā uz galda/darba virsmas un vidū izveido iedobi. Tajā iedrupina raugu, pievieno olu, trekno krējumu, sāli. Miltus vienmērīgi pārkaisa ar sviesta pārsliņām. Visu samīca viendabīgā mīklā. Apsedz un atstāj vismaz 30 min uzrūgt.
Pa to laiku noskalo tomātus, izgriež kāta vietas un sagriež šķēlēs. Sieru un anšovu filejas sagriež kumosa lielumos.
Ietauko veidni. Mīklu izveltnē un kādas 3/4 no tās liek veidnē, malas nedaudz uzliecot uz augšu. vēlreiz 15 min uzraudzē un pārziež ar eļļu. Mīklu pārliek ar tomātu šķēlēm, anšovu filejām un siera gabaliņiem. Pārkaisi sāli, piparus, raudeni, timiānu. Atlikušo mīklu izveltnē ļoti plāni un sagriež strēmelēs. No mīklas strēmelēm uz pīrāga veido režģi. Olas dzeltenumu sakuļ ar pienu. Maisījumu pārziež pīrāgam.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210C temp. Tajā liek pīrāgu un cep apmēram 40 min.
Ļoti labs ēdiens!^_^