5 ēdienu receptes 2!:)
Ēdienu receptes 2.2
49
1
Ēdienu sauc makaronu trakais nams.Vajadzīgs:
makaroni [paciņa] ~ svaigi šampinjoni [man pietika ar 10 gb vidējiem] ~ siers [cik vēlas] ~ 1 sīpols ~ 1 tomāts ~ sāls, garšvielas(kādas garšvielas vēlas)Pagatavošana:
Paņemam paciņu ar makaroniem. Attaisam vaļā un ieberam katlā, kurā jau vārās ūdens. Vislabāk, ja ūdenim ir piemests klāt vistas buljons - vienu kubicītis. Tas dos makaroniem bagātāku piegaršu nekā ja tie vārītos tikai sālsūdenī.
Nākamis solis ir ļoti atbildīgs. Paņem pannu un ar īpašu mīlestību un bez rūkšanas, nomazgā no tās vakardienas cepto kartupeļu atlikumus. Pannu noslauki.
Pēc tam paņem šampinjonus, nomazgā un sagriez ripiņās.
Pēc tam nāk grūtākais. Sīpols. Jā, es zinu, ka ikvienam vismaz vienreiz dzīvē ir nācies viņa dēļ raudāt, taču arī šī reize, mīļie draugi, nebūs izņēmums. Ņemam sīpolu un apņēmīgi sakapājam to mazos gabaliņos. Gudrās grāmatās raksta, ka mizošana būs vieglāka, ja to darīs zem auksta ūdens. Tas, protams, nav jāsaprot, ka jums, mizojot sīpolu, ir jāpalien zem ledus aukstas dušas...
Lai virtuvē valdītu pozitīva, draudzīga un harmoniska atmosfēra, ļausim šampinjoniem un sīpoliem savā starpā sapazīties, tāpēc droši abus beram iekšā pannā, kurā iepriekš ir iepilināts nedaudz eļļas un dodam tiem laiku sakarst. Asumiņam piešaujam čuķ čuķ sāls.
Pēc kādām 5 minutēm ķīmiskā reakcija ir notikusi un špaminjoni ar sīpoliem ir palikuši mīkstāki, arī suliņa ir iztvaikojusi - tas nozīmē, ka tie ir gatavi un tos var iebērt atsevišķā bļodiņā.
Nākamais solis atkal liks atcerēties par vakardienas ceptajiem kartupeļiem, BET... tas nekas. Apņēmīgi un droši ņemam pannu, paliekam zem ūdens un nomazgājam. Noslaukam. Pēc tam atkal liekam uz uguns, uzpilinam eļļu un uzgāžam virsū makaronus.
Ļaujam tiem malziet papriecāties vīļājoties eļļā, bet pēc tam drastiski uzberam pa virsu šampinjonus ar sīpoliem.
Fiksi paņemam tomātu un sagriežam maziņos maziņos kubiciņos un arī to piegāžam klāt.
Tā nu varam kādas pāris minutes visu maisīt un cept, bet pēc tam uguni noslēdzam nost un pa virsu pārkaisa sarīvētu sieru.
Es pati iesaku nogaršot un piepurināt klāt attiecīgi sāli un garšvielas - tas jāskatās pašam uz garšu
VISS.
Makaroniem klāt var piekost kādu vistas fileju vai jebko citu, kas saglabājies ledusskapī. :)
Nu tad labi pieēsties! :)
Spagetti ar lasi.Vajadzīgais:
~Spagetti (videja izmera, daudzums pec vajadzibas un velmem) ~Uz 4 personam ~300 grami lasa fileja bez asakam ~10 ella ~1 kiploka daivina ~sasikitis petersili ~sauja mandeles bez mizinas ~2-4 ed.kar olivella ~sals, melnie maltie pipari.Pagatavošana:
Verdosa salita udeni, kuram pievienota nedaudz olivella liek varities spagetti.
Uzkarseta panna lej olivellu un taja apzeltina 1 kiploka daivinu. Tad to iznem aaraa no pannas uz izmet, ellaa ieliek kubicinos (2x2cm) sagrieztu lasa fileju un uz straujas uguns apzeltina, pievieno sali, piparus un pratigi maisa, ta lai parak neizjuk lasa gabalini. Pasta ir gardaka, ja izdodas lasi saglabat vienveidigos kubicinos. Tad pievieno gatavos spagetti, petersilus, kubicinos sagrieztus saulee kalteetos tomaatus ellaa un mandeles, kuras pirms tam sasmalcina un panna apgrauzdee. Uzliek vaaku un visu pratigi kratot sajauc. Divains sajauksanas process, tacu taa sajaucas labak...
Pasta labi garso bez jebkadam citam piedevam, tacu, ja ir velesanas, edot var pievienot rivetu pamezana sieru.
Labu apetiti!
Reklāma
Šo ēdiena nosaukums ir lasis ar sezama sēklām.Vajadzīgs:
~800 g laša filejas bez ādas ~3 ēdamkarotes sezama sēklu ~1 šķipsniņu aso sarkano piparu ~1 ēdamkaroti sojas mērces ~2 ēdamkarotes sviesta cepšanai ~Sāli ~Mērcītei: ~2 ēdamkarotes izspiestas apelsīnu sulas ~2 ēdamkarotes izspiestas laima sulas ~2 ēdamkarotes Dižonas sinepju ~1 ēdamkaroti saldinātāja ~eļļa cepšanai ~Melnie pipari.Kā pagatavot?:
1. Mērcīte: Izspiež apelsīna un laima sulu. Samaisa sulu ar sinepēm, saldinātāju, sāli un pipariem. Līdz pasniegšanai liec ledusskapī.
2. Sagriež lasi porciju gabalos pa 200 g. Sajauc sezama sēklas, piparus un sojas mērci. Iemērc vienu laša pusi maisījumā. 2 minūtes cep šo pusi eļļā uz vidēji lielas uguns. Apgriež gabalus, uzgriež mazāku uguni un turpina cept vēl 3 minūtes.
3. Pasniedz ar dārzeņu salātiem un/vai vārītiem rīsiem.
4 personām
Vistas gaļas plācenīši.Sastāvdaļas:
~100 g vistas gaļas ~15 g baltmaizes ~25-30 g saldā krējuma ~1/5 olas ~10 g rīvmaizes ~15 g sviesta ~sāls.Pagatavošana:
Gaļu ar krējumā mērcētu baltmaizi(bez garozas) samaļ divas reizes,pievieno atlikušo krējumu,sāli,olu un labi samaisa. No sagatavotās masas izveido apaļus plācenīšus,apvīļā rīvmaizē,liek uz pannas sakarsētā sviestā un cep no abām pusēm brūnus un gatavus. Pasniedz ar izkausētu sviestu,vārītiem vai ceptiem kartupeļiem,vārītiem dārzeņiem.
Ēdienu sauc vistas risoto.No kā pagatavot?:
~6 gb vistas šķinķiši bez kaula; ~3 gb vistas fileja; ~citrons (vidējs); ~majonēze; ~liels sīpols; ~garšvielas; ~2. paciņas rīsi; ~2gl ūdens.Lielos gabalos sagriež vistas fileju un šķinķīšus, ripiņās sīpolus. To visu sajauc ar spiestu citronu sulu, garšvielām, majonēzi un ūdeni. Atļauj ievilkties, apmēram 30 min. Kad gatavs var likt uz pannas un sutināt 25-30min. Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai ari ar pagatavotiem saldētajiem dārzenjiem (2. pac.), kur sastāvā ir rīsi.Uzredzēšanos!:)