Katram mazam bērnam vienmēr ir sapnis uz dzimšanas dienu dabūt lielas dāvanas un protams arī lielu kūku. Tā kā šajos laikos kūkas vairāk nav tik lētas,nācās taisīt pašai. Secināju ka ir sanācis pat ļoti garšīgi.
Dzimšanas dienas kūka5
Nepieciešams:
Biskvītam:
12olas,
~200gr milti (vai arī liek pēc acs skatījuma)
cepampulveris pus tēj.kr.
150g cukura
1tēj.kr vanilīna cukurs
Pildījumam:
Apelsīnu džems,
3-6gb banāni,
Piena šokolāde,
Šokolādes mērce,
Ananāss
Saldais krējums,
Kakao,
Mazliet kafijas
Pildījumama un dekoram.
Atsevišķi traukā olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi sakuļ ar cukuru un nedaudz ar vanilīn cukuru. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Olu dzeltenumam pievieno miltus un cepam pulveri,visu kārtīgi samaisa.
Olu dzeltenumā lēnām iecilā stingrās putas,lēnām maisa līdz kamēr viendabīga masa.
Mīklu lej uz cepešpannās un cep 200 grādos 8-10 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns.
Kamēr cepjās biskvīts,ņemam saldo krējumu,ielejam traukā,pievienojam mazlietiņ cukura,mazliet kafijas,kakao un sagrieztus banānus. Sakuļ visu kopā viendabīgā masā.
Kad biskvīts ir gatavs,izņem no krāsns,atdzesē. Kad viss ir atdzisis,ņem biskvītu,ņem apelsīnu džemu un smērē vidēji planu kārtiņu. Pa vidu ieliku šokolādes gabaliņus. Tad atkal liec biskvītu un tad saputoto putukrējumu. Tā var atkārtot vairākas reizes,skatoties cik daudz biskvītus esi sacepusi/is. Man sanāca 4gb.
Kad esi visu pa kārtām salicis,ņem putukrējumu un smērē apkārt biskvītam. Dekorē ar šokolādi,ananāsiem un šokolādes mērci.
No ananāsa man sanāca saulīte,mākoņi un mašīna kas tika noklāta ar šokolādes mērci. No šokolādes gabaliņiem sanāca ceļš.
Paldies,
Labu apetīti jubilāriem!