Daudz kur esmu redzējis un arī šeit, spokos ieraudzīju ne pārāk pareizu mājas majonēzes pagatavošanas recepti. Esmu uzkrājis diezga lielu pieredzi ar kuru man šķiet ir vērts padalities gaisinot vienu otru maldīgu uzskatu par ši burvīgā produkta pagatavošanu.
Divi vienā jeb pareizi gatavota majonēze mājas apstākļos.6
- Bļodā!
- Pats bļodā!
Tātad, jeb kura majonēze neiztiks bez sinepēm. Bet lai pagatavotu pa tiešām garšīgu majonēzi mums protams ir vajadzīgas labas sinepes. Varētu jau iztikt ar veikalā pirktajām bet vai tās ir pa tiešām labas? Tādēļ pagatavosim sinepes paši. Priekš tā mums ir vajadzīgs sinepju pulveris, auksts ūdenis un ērta burciņa kurā samaisīt pulveri ar ūdeni. Beram pulveri burciņā un pielējuši ūdeni kārtīgi izmaisam un uzliekam vāciņu. Noliekam uz galda un mazākais pēc stundas mums būs ļoti aromātiskas un neganti ''NIKNAS'' sinepes. Jā patiešām tas arī viss un ne kas cits tur nav darāms un blefs ir ja kāds saka ka sinepju lietā kas vairāk ir darāms.
Tagad gāžam apkārt majonēzes mītus. Nav vajadzības mocīties ar dzeltenumu atdalīšanu, ņemam vienkārši divas aukstas olas no ledusskapja. Pievienojam pusotru tējkaroti mūsu brīnišķīgās sinepes.
Tējkaroti sāls
Ēdamkaroti cukura
350 gramus eļļas. Par eļļu der zināt ka majonēzei labāk izvēlēties eļļu ar pēc iespējas maigāku vai vis maz neitrālu garšu. Es izmantoju kukurūzas eļļu bet ideālā būtu sinepju vai sezama eļļa. Eksperimenti ar citām eļļām novedīs pie ne pārāk garšigas majonēzes. Piemēram pat pati labākā oliveļļa dos ne pārāk patīkamu rūgtenu piegaršu
Ēdamkaroti etiķa
Es parasti kuļu ar blenderi bet protams var izmantot arī mikseri vai tie kam patīk vingrot var izmantot putojamo slotiņu vienīgi tad proces aizņems daudz vairāk laika. Putošanas sākumā nevajag blenderi vai mikseri cilāt, vienkārši putojiet līdz redzat ka masa sāk pacelties, dubultoties. Nu un tad skatieties cik biezu majonēzi gribat. Ja gribat biezāku lēnām lejiet klāt vēl eļļu. Paradokss bet jo vairāk eļļas jo biezāka paliek majonēze. Par kādu citu garšvielu pievienošanu majonēzei gatavošanas laikā - blefs. Uztaisiet majonēzi pēc tam ēdiet ar ko un kā gribat, Kaut melnos ikrus ar safrānu lieciet klāt. Bet pagatavošanai tur kādi pipari vai kas cits nav nepieciešami. Arī pagatavošana neprasa daudz laika, man parasti tas aizņem 3 - 4 minūtes. Labu apetīti.