Ielikshu dažas receptes . Ceru, ka kāda no tām jums iepatiksies .
http://www.irlaiks.lv/receptes/tearoom/
Ielikshu dažas receptes . Ceru, ka kāda no tām jums iepatiksies .
http://www.irlaiks.lv/receptes/tearoom/
Šokolādes torte
250g margarīna, 250g cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 6 olas, 250g miltu, 2 tējk. cepamā pulvera, 250g šokolādes, 100g sasmalcinātu mandeļu, 2 ēd.k. aprikožu džema, 1 ēd.k. ūdens, 100g šokolādes, nedaudz sviesta, mandeles.
Sviestu ar mikseri puto apmēram pus minūti, pamazām pievieno cukuru, vanilīnu, sāli un puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Nepārtraucot putošanu, ik pēc ½ minūtes pievieno pa olai. Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus, izsijātus miltus. Sarīvē šokolādi, samaļ mandeles un pievieno mīklai. Liek tortes formā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. Gatavu izņem no formas, pārziež ar uzkarsētu aprikožu džemu, kam pievienots nedaudz ūdens, un atdzesē. Šokolādi salauž mazos gabaliņos, izkausē ūdens peldē, pieliek nedaudz sviesta un pārklāj atdzisušo torti ar glazūru.
Ananāsu torte
6 olas, vanilīns, 175g cukura, šķipsniņa sāls, 100g kokosriekstu skaidiņu, 100g miltu, 1 ananāss (apmēram 1.5kg), 450g aprikožu ievārījuma, 750ml saldā krējuma.
Olu dzeltenumus saputo ar 100g cukura un vanilīnu. Pievieno ar sāli saputotus 4 olu baltumus, 70g skaidiņu un miltus. Mīklu liek ar pergamenta papīru izklātā formā un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 3 minūtes. Atdzesē. Ananāsu nomizo un sagriež gabaliņos. Biskvītu sadala divās ripās. Uz apakšējās ripas sakārto ananāsa gabaliņus, pārlej ar uzsildītu, caur sietu izberztu aprikožu ievārījumu. Apgrauzdē atlikušās kokosriekstu skaidiņas. Pildījumu pārklāj ar 125ml saputota krējuma. Uzliek virsējo ripu. Saputo pārējo krējumu ar cukuru, vienmērīgā kārtā pārziež tortei. Uzkaisa apgrauzdētās skaidiņas.
Rolbiskvīts ar mellenēm
100g kokosriekstu skaidiņu, 4 olas, 180g cukura, šķipsniņa sāls, 40g miltu, 20g kartupeļu cietes, 400g melleņu, 3 ēd.k. želatīna, 2 tējk. citronu sulas, 600ml salda krējuma.
Kokosriekstu skaidiņas apgrauzdē un 2 ēd.k. atliek rotāšanai. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 2 ēd.k. ūdens, 100g cukura un saputo. Pievieno saputotus olu baltumus, miltus, kartupeļu cieti un kokosriekstu skaidiņas. Plāti izklāj ar pergamenta papīru, uzziež mīklu un vidēji karstā cepeškrāsnī cep apmēram 20-30 minūtes. Tīru drānas gabalu pārkaisa ar 20g cukura, no pannas izgāž biskvītu, noņem papīru un kopā ar drānu satin.
Nomazgā ogas, uzbriedina želatīnu. Mellenes mikserī sasmalcina, pievieno 50g cukura, citrona sulu un izšķīdinātu želatīnu. Saputo 250ml krējuma un iecilā melleņu masā. Krēmu atdzesē. Kad krēms sāk stingt, iztin biskvītu no drānas, pārziež ar krēmu un atkal satin. Uz 30 minūtēm noliek vēsā vietā. Atlikušo krējumu saputo ar cukuru. Rolbiskvītu vispirms pārziež ar putukrējumu, tad grezno ar mellenēm, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Biezpiena torte
Burciņa šokolādes-riekstu krēma, 100g rīvētu baltmaizes sausiņu, 700g biezpiena, 150g cukura, 1gl. apelsīnu sulas, 1 citrona sula, 375ml saldā krējuma, 3 ēd.k. konjaka, 2 ēd.k. želatīna, apelsīns.
Tortes formas atveramo sānu malu izklāj ar pergamenta papīru. Atlaidina šokolādes-riekstu krēmu un samaisa ar rīvēto baltmaizi. Liek tortes formā un piespiežot izlīdzina. Uzbriedina un izšķīdina želatīnu. Ar mikseri sakuļ biezpienu kopā ar apelsīnu un citronu sulu, konjaku un cukuru. Masā iemaisa izšķīdinātu želatīnu. Saputo krējumu. Kad biezpiena masa sāk biezēt, uzmanīgi tajā iecilā saputoto krējumu, liek tortes formā un nolīdzina virsmu. Torti uz divām stundām novieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas noņem tortes ārmalu un pergamenta loksni. Virsu grezno ar apelsīna šķēlītēm.
Dzimšanas dienas kēkss
250g sviesta, 250g cukura, 6 olu dzeltenumi, rīvēta apelsīna miziņa, 6 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 200g miltu, 100g kartupeļu cietes, 1 tējk. cepamā pulvera, 250g sacukurotu ķiršu, 100g mandeļu, 2 ēd.k. apelsīnu liķiera, rīvmaize, pūdercukurs.
Saputo sviestu, pamazām pārmaiņus pievieno cukuru un olu dzeltenumus. Puto, līdz cukurs ir izkusis, pēc tam pieliek rīvētu apelsīnu miziņu, ar sāli saputotus olu baltumus, ar kartupeļu cieti un cepamo pulveri sajauktus miltus. Ķiršus un mandeles sasmalcina, nedaudz sajauc ar miltiem un pievieno mīklai. Beigās pielej liķieri un viegli izmaisa. Liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā formā un tūlīt liek sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180oC karstumā apmēram 75-90 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Šajā kūkā ir ļoti daudz augļu, tāpēc tā ir ne tikai garda, bet arī viegla. Atsvaidzinošā torte ir ātri pagatavojama, vienīgi pēc tam tā labi jāatdzesē.
Kaloriju daudzumu iespējams samazināt, ka pilnpiena jogurta vietā izmanto vājpiena jogurtu un ņem mazāk krējuma.
Sagatavošana: 35 minūtes
Atdzesēšana: 3 stundas
Nepieciešamās sastāvdaļas (formai 26 cm diametrā)
Mīklai:
2 olas
80 g cukurs
2 ēd.k. silts ūdens
100 g milti
100 g malti lazdu rieksti
Pildījumam:
9 plāksnītes baltais želatīns
1 glāze ķirši (svars pēc notecināšanas ap 350 g)
1 kārba aprikozes (svars pēc notecināšanas ap 350 g)
600 g jogurts
100 g medus
2 ēd.k. citronu sula
½ citrona rīvētas miziņas
200 g saldais krējums
Pagatavošana
Tortes cepamo formu izklāj ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20 g cukura sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus puto kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojas gaišs krēms.
Iemaisa riekstus miltos. Sakultos olu baltumus iecilā miltos un iegūto masu pievieno krēmam. Liek masu formā un cep 15 minūtes cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā).
Iemērc želatīnu. samaisa jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu. Želatīnam nolej lieko ūdeni, izšķīdina siltā ūdens peldē un iejauc jogurtā. Putukrējumu sakuļ stingrās putās un iecilā jogurtā.
50 ml aprikozu sulu sajauc ar atlikušo medu, uzsilda. Pamazām samitrina tortes pamatni. Pēc tam to apziež ar ½ jogurta krēmu, tortes centrā izkārto ķiršus, bet ārmalā sarindo aprikozes. Dažus augļus atstāj rotāšanai. Pārklāj ar atlikušo krēmu un novieto uz 3 stundām vēsumā.
Garnē ar aprikozēm un ķiršiem.
1 gabaliņa uzturvērtība: 220 kcal; olbaltumvielas – 5 g, tauki – 10 g, ogļhidrāti – 26 g.
Jogurta tortītes: 15 – 18 papīra formiņās katrā iepilda apmēram pa 1 ēdamkarotei mīklas un izcep. Pēc tam pilda ar augļiem un jogurtu. Biskvītus nepiesūcina ar augļu sulu.
Kā izšķīdināt želatīnu: 9 želatīna plāksnītes apmēram 15 minūtes iemērc ½ l auksta ūdens. Pēc tam lieko ūdeni notecina un želatīnu izšķīdina ar 2 – 3 ēdamkarotēm karsta ūdens.
Ābolu un riekstu sacepums
150 g sasmalcināti lazdu rieksti, 5 olas, 100 g cukurs, 500 g āboli, margarīns, ½ l piens, 375 g milti, rozīnes, 1 paciņa vaniļas cukurs
Riekstus sajauc ar 1 olas dzeltenumu un 30 g cukura. Ābolus nomizo, izdobj serdi, augļus pilda ar riekstu un olu maisījumu un kārto ietaukotā veidnē pienu, miltus un atlikušos olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pieliek rozīnes. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā masā. Masu pārlej āboliem un cep vidējā karstumā apmēram 1 stundu. Gatavu pārkaisa ar vaniļas cukuru un pasniedz.
1. Kūkas formas apakšdaļu izņem, noklāj ar cepamo papīru un atkal ieliek atpakaļ formā.
2. Šokolādi sadrupina gabalos un izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Cepumus saliek maisiņā un sadrupina ar mīklas rulli. Sadrupinātos cepumus sajauc ar šokolādi un ieklāj formā. Ar karoti pielīdzina negludumus un liek atdzesēties ledusskapī apmēram 1 stundu.
3. Mandeles sadrupina gabaliņos, apgrauzdē uz karstas pannas (bez taukvielām) un atliek maliņā atdzesēties.
4. Nelielā bļodiņā sajauc vaniļas mērces pulveri ar 6 ēdamkarotēm ķiršu sulas. Pārējo ķiršu sulu nelielā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad, nepārtraukti maisot, pievieno ar sulu sajaukto vaniļas mērci. Mērci karsē apmēram minūti, līdz tā sabiezē, tad iemaisa atkaulotas ķiršu ogas un noliek maliņā atdzesēties.
5. Lielā bļodā sajauc krējumu, mascarpone sieru, cukuru un citronu sulu vienmērīgā masā. Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi iecilā siera masā. Mandeles iejauc ķiršu kompotā un visu uzmanīgi iecilā siera masā. Gatavo masu lej pāri atdzesētajai kūkas pamatnei, pārklāj ar virtuves foliju un ievieto saldētavā uz 6 stundām.
6. 20 minūtes pirms pasniegšanas semifredo ķiršu kūku izņem no saldētavas un patur istabas temperatūrā. Tad sagriež gabalos, rotā ar ķiršu ogām, mandeļu gabaliņiem un pasniedz. Labu apetīti.
1. Lēzenā traukā ieklāj pergamenta papīru. Uz pannas apgrauzdē pistācijas riekstus un atliek malā. Uz tās pašas pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes ūdens, 4 ēdamkarotes cukura un ļauj sīrupam karamelizēties. Kad karameles krāsa sāk atgādināt dzintaru, tajā apviļā apgrauzdētos riekstus un ātri liek tos uz pergamenta papīra atdzesēties. Kad rieksti atdzisuši, tos sakapā parupjos gabalos.
2. Sakuļ blenderī 500 g zemeņu tā, lai paliktu arī kādi zemeņu gabaliņi, jo tā izskatīsies labāk. Zemeņu biezenī iemaisa 30 g pūdercukura.
3. Karsta ūdens peldē ar elektrisko mikseri sakuļ olu dzeltenumus un 70 g pūdercukura biezā krēmīgā masā. Tad olu masu izņem no ūdens peldes un ļauj atdzist apmēram 5 minūtes.
4. Atsevišķā bļodā sakuļ vaniļas cukuru ar saldo krējumu stingrās putās.
5. Vispirms olu masā iecilā zemeņu biezeni, tad pievieno karamelizētos riekstus un visbeidzot uzmanīgi iecilā putukrējumu. Garenā keksa formā ieklāj pārtikas plēvi, tad ielej parafē masu un ievieto to ledusskapī uz nakti. Dienā, kad plānots pasniegt parafē, to izņem no ledusskapja, pāris minūtes patur istabas temperatūrā un tad izgāž no formas. Uzmanīgi noņem plēvi un sagriež šķēlēs. Pasniedz rotātu ar svaigu zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām. Labu apetīti.
Siltu ūdeni kopā ar cukuru sakuļ blenderī, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno sagrieztas zemenes, svaigu citronu sulu un sastrādā visu vienmērīgā masā. Maisījumu ielej lēzenā traukā, nosedz ar pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz 5 – 12 stundām. Tad izņem no saldētavas un 10 minūtes patur istabas temperatūrā. Pēc tam masu sasmalcina ar dakšiņu, liek piemērotos trauciņos un pasniedz. Labu apetīti.
kaadu no shiim recepteem esi pati meeginaajusi?
gribeetos kaut kaadus komentaarus kaut dazaam recepteem!!