Dažadas sviestmaižu receptes!2
60
4
Sieru sagrieziet plāksnītēs 1 cm biezumā, tad ar speciālu formiņu izgrieziet eglītes. Maizi Siera eglītes: sagrieziet aplīšos, sasmērējiet ar sviestu un apberiet ar zaļumiem. Lieciet eglītes uz maizes. Dekorējiet ar zaļumiem.
Grauzdiņi ar sēnēm: Maizi apcepiet tosterī. Sēnes sagrieziet šķēlītēs, tad apcepiet daļā sviesta.
Krējuma mērces pagatavošana - apcepiet miltus sviestā, tad pielejiet buljonu; maisiet, kamēr sabiezē. Pievienojiet krējumu, sāli, piparus, muskatriekstu un papriku. Sēnes sajauciet ar krējuma mērci. Sēņu masu lieciet uz maizes; apberiet ar rīvmaizi. Cepiet cepeškrāsnī līdz zeltainam brūnumam. Dekorējiet ar karambolas gabaliņiem.
Reklāma
Grauzdiņi ar olu: Maizi viegli apcepiet. Olu dzeltenumus sakuliet ar ūdeni, pievienojiet sāli un piparus, zaļumus un lociņus. Olu maisījumu, nepārtraukti maisot, vāriet līdz tas sabiezē. Pasniedziet olu masu, kas salikta uz grauzdiņiem, un dekorējiet ar zaļumiem.
Grauzdiņi no kārtainās mīklas: Pildījuma pagatavošana - sajauciet sieru ar tomātiem, olu dzeltenumiem, papriku, baziliku un gredzentioņos sagrieztām olīvēm.
Mīklu izrullējiet plāksnē 0,7 cm biezumā, ieziediet ar izkausētu sviestu, sagrieziet trīstūros un lieciet uz pannas, kas ieziesta ar sviestu. Uz mīklas lieciet pildījumu un cepiet 10-15 min 220 oC. Pasniedziet dekorētus ar zaļumiem.
Dārzeņu uzkoda uz maizes: Maizi apcepiet sviestā un sasmērējiet ar majonēzi. Selerijas saknes novāriet sālsūdenī, atdzesējiet, sagrieziet šķēlītēs un lieciet uz maizes. Pa virsu lieciet aplīšos sagrieztu olu un gurķus. Dekorējiet ar olīvēm un zaļumiem.