Sveiki, mīļie spocēni! Šodien atkal receptīte, šoreiz gan kam nopietnākam par šokolādes cepumiem.
Šī ļoti viegli pagatavojamā, aromātiskā zupiņa pabaros un sasildīs ~6 cilvēkus 1 reizi ( )
Ja izmanto dārzeņu buljonu, zupa ir pilnībā veģetāra :)
Sveiki, mīļie spocēni! Šodien atkal receptīte, šoreiz gan kam nopietnākam par šokolādes cepumiem.
Šī ļoti viegli pagatavojamā, aromātiskā zupiņa pabaros un sasildīs ~6 cilvēkus 1 reizi ( )
Ja izmanto dārzeņu buljonu, zupa ir pilnībā veģetāra :)
Sastāvdaļas:
♦ 2 ēdamkarotes olīveļļas (var izmantot arī citas augu eļļas)
♦ 1 sīpols
♦ 4 ķiploka daiviņas
♦ 1 liels burkāns
♦ 1/4 tējkarote paprikas pulvera
♦ 3/4 tējkarotes kumīna (romiešu ķimeņu)
♦ 4 glāzes buljona
♦ 400 g (viena bundža) konservētu, sagrieztu tomātu
♦ 1/3 glāzes sarkano lēcu
♦ 1/2 tējkarote kaltēta timiāna
♦ 2 lauru lapas
♦ 1 tējkarote sāls
♦ 1/4 tējkarote melno piparu
♦ 400 g (viena bundža) turku zirņu
♦ pēc izvēles 1 glāze (var vairāk, var mazāk) dārzeņu. Es liku saldētus zaļos zirnīšus un pākšu pupiņas. Ļoti labi iederētos arī puķāposti, brokoļi u. tml.
Laicīgi sakapājam (bet ne pārāk smalki) sīpolu, sarīvējam burkānu, un sasmalcinam vai saspiežam ķiplokspiedē ķiploka daiviņas.
Atceramies Lieldienas vairs nav aiz kalniem! Sīpola mizas nemetam ārā, bet atliekam olu krāsošanai :)
Zupas katlā uzkarsē olīveļļu un tajā, ik pa brīdim apmaisot, apcep sīpolus līdz tie mīksti (~5 min). Tad pievieno sarīvēto burkānu, ķiploku, paprikas pulveri, kumīnu un cep vēl 2 minūtes.
Tālāk pievieno tomātus, buljonu, lēcas, timiānu, lauru lapas, sāli un piparus. Katlam uzliek vāku un atstāj vārīties 10 minūtes.
Pievieno turku zirņus (bez bundžā esošā šķidruma) un vāra vēl 10 minūtes.
Pāris kausiņus zupas salejam atsevišķā trauciņā un sablenderējam- biezumam.
Beigās pievienojam dārzeņus pēc izvēles (zupa būs garda arī bez tiem). Vāram, kamēr tie ir gatavi un...
...voila! Zupiņa ir gatava. Atliek vien saliet zupas šķīvī, pasniegt ar maizes šķēlīti un ēst. Labu apetīti! :)
Pastāsti sīkāk par tām lēcām un tiem jocīgajiem zirņiem.. Nekad nav nācies tādus gatavot.. Kādi pēc garšas?