Pagatavoju sev vakariņās zupu un sanāca tiešām garšīga!
Pagatavoju sev vakariņās zupu un sanāca tiešām garšīga!
Sastāvdaļas:
450ml vistas buljons (es izmantoju gan dārzeņu buljonu, gan vistas buljonu, kā kuru reizi pagadās), 200ml ūdens, 1/2 ĒK sāls (ja vajag vairak sāli var pievienot, kad zupa jau ir gatava)
4-5 vistas stilbiņi ar vai bez ādas, kā labāk pašam patīk (skatoties cik lieli ir un vai gribas vairāk gaļu vai mazāk)
180g makaronus
1 vidēji liels sīpols
4 burkāni
3 selerijas kāti
1TK garšvielas zupai (kādas nu pašam patīk)
1 kukurūzas vālīte (var būt gan svaiga, gan saldēta)
60g sviests
2ĒK olīveļļa
45g milti
120ml saldais krējums
Ņemam lielu katlu un lejam iekšā buljonu, ūdeni un pieberam sāli, un liekam vārīties.
Tajā pašā laikā ņemam mazāku katliņu un liekam kukurūzas vālīti iekšā un lejam pietiekami daudz ūdens, lai nosedz kukurūzu. Kad ūdens uz uzvārījies, uguni zem katliņa samazina un turpina vārīt uz vidējas uguns 6 minūtes. Vālīti izņem no katliņa un kad tā ir atdzisusi, kukurūzu griež nost no vālītes.
Uz vidējas uguns liek pannu virsū un pievieno 2ĒK olīveļļu.
Sagriež sīpolu un liek sautēties uz vidējas uguns uz 5 minūtēm, kamēr paliek mīksti. Sīpolus ik pa laikam vajag apgrozīt pannā, lai nepiedeg.
‼️kamēr sīpoli sautējas, vajag nomizot un sagriezt 2 burkānus šķēlītes, 2 burkānus jāsarīvē un selerija šķēlītes jāsagriež.
Kad buljons un ūdens ir sācis vārīties pievieno klāt vistas stilbiņus un vāra 20 minūtes.
Ik pa laikam vajag nosmelt putas no buljona.
Vajag apcept sīpolu uz pannas.
2 burkāni ir jāsagriež šķēlītes un 2 burkāni ir jāsarīvē. Sarīvētus burkānus liek klāt mīkstajiem sīpoliem.
Selerija ir jāsagriež šķēlītes un jāliek klāt kopā ar sarīvētiem burkāniem pie mīkstajiem sīpoliem. Turpina visu sautēt un maisīt ik pa laikam 5-7 minūtes, kamēr burkāni un selerija paliek mīksti.