Šodien pagatavoju dārzeņus ar poļu mērci, kuru mācījos gatavot skolā šo ceturdien.
Jāsaka, ka diezgan garšīgi sanāca gan skolā, gan te.
Mani produkti:
- 200g sviests
- 2 olas
- 10 kartupeļi
- 1 burkāns
- 30g miltu
- 1 ķiploka daiva
- sāls
- pirpari
- citronu sula 1 tēj.kar.
Dārzeņi ar poļu mērci - Manā gaumē10
Nomizojam kartupeļus aptuveni 7- 10 un vienu burkānu. Protams noskalojam un veicam pirmapstrādi visiem dārzeņiem, lai viņi ir svaigi, garšīgi un ne īpaši cieti.
Sagriežam visus dārzeņus.
Kartupeļus mēs sagriežam uz pusēm līdzīgi kā pusovāliem, attēlā redzams
Brukānus sagriežam tādos nelielos kubiņos, lai nav īpaši lieli un lai nav īpaši maziņi.
Sagatavojam jau sviestu. Vēlams, lai sviestā jau būtu iejaukti ķiploki un vegeta.
Apcepam miltus līdz viņi kļūst tādi brungan zeltaini. Man tas aizņēma kādas 5 minūtes.
Sākam kausēt sveistu uz nelielas uguns.
Pieliekam klāt citronskābi nedaudz vai citronu sulu , aptuveni 1 tēj.kar. Un sildam tālāk.
Pievienojam olas (olas man jau bija sagatavotas izvārītas), olām jābūt sasmalcinātām uz pēc iespējas sīkāku rīvi, lai olas gabaliņi būtu pēc iespējas mazāki un smalkāki.
Kartupeļi un burkāni jau ir novārīti. Mērce jau ir gatava un varam likt virsū uz šķīvja.
Vienīgi pietrūkst man zaļumi (pētersīļi vai dilles, bet bez tām var arī iztikt)
Kā mana prakses skolotāja teica, ka šāds ēdiens populārā restorānā maksā aptuveni ap 20 Eiro viena porcija un viņš ir vismaz uz pusi mazāk, nekā es šeit pagatavoju
Ceru, ka smelsieties idejas no mana raksta un atcerieties arī to novērtēt ar + vai - , bet ļoti, ļoti ceru uz tavu +
Lai labi garšo!