Vajag:
Cukīni 1 gab.
Mandeļu skaidiņas 2 ēdamkarotes
Eļļa 1 ēdamkarote (var čili eļļu)
Gatavošanas laiks: 10 min.( cepšana 5 min.)
Porcijas: 1 cukini pietiek 2 cilvēkiem.
Vajag:
Cukīni 1 gab.
Mandeļu skaidiņas 2 ēdamkarotes
Eļļa 1 ēdamkarote (var čili eļļu)
Gatavošanas laiks: 10 min.( cepšana 5 min.)
Porcijas: 1 cukini pietiek 2 cilvēkiem.
Vispirms sagriež cukīni ½ cm pusripiņās.
Uzkarsētā sausā pannā ieber mandeles un apgrauzdē, kamēr sāk apbrūnēt (apmēram 1 minūti).
Tad pieber sagrieztos cukīni un pielej eļļu.
Cep apmaisot uz palielas uguns. Ja cukīni sulīgi, var izdalīties suliņa. Tas nav nekas slikts. Būs garšīga mērcīte, sevišķi, ja cep čili eļļā. Var piebērt nedaudz sāli, bet ir garšīgi arī bez. Cep 3-4 minūtes.
Pārliek šķīvī un uzber baziliku. Var arī citas garšvielas – gaumes jautājums.
Mandeļu skaidiņas ēdienam piedod tādu interesantu un bagātu garšu.