...vai vismaz kaut kas uz to pusi ;D. Ļoti garšīgi, iesaku pamēģināt. Jau 3 dienu pēc kārtas tikai šo vien ēdu.
Cūkgaļas voks ar rīsu nūdelēm12
Vajadzēs ( 4 porcijām) :
* rīsu nūdeles 1 paciņa,
* sojas mērce (pēc izvēles),
*1 vidējs sarkans tomāts, 4 mazi dzelteni tomātiņi (skaistumam),
* 1 paprika,
* 2 burkāni,
* sīpols,
*pētersīļi (pēc izvēles)
* zaļās pupiņas 1 sauja vai zaļie zirnīši,
* 2 mazi čili pipariņi,
* šašliks (man bija iemarinēts iepriekš)
Ja kādam nav iemarinēts šašliks, tad šeit ir īpašas sastāvdaļas marinādei:
* Liellopa gaļas karbonāde 200g,
* 1/2 tejk. ingvers,
* ķiploks 3 daiviņas,
* 1 citrons,
*1 tējk. medus,
* 1 tējk. kartupeļu cietes,
* 1 ēdk. sojas, Gaļu marinē vismaz 10 min.
1. Rīsu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, patur 5-10 min. Ja gadās pārvārīt, tad liek ledus ūdenī.
2. Sagriež vajadzīgās sastāvdaļas. Pupiņas, burkānus, tomātus, papriku, sīpolus.
Ja nav marinētas gaļas, tad gaļu sagriež plānās strēmelītēs, uzrīvē pa virsu ingveru, ķiploku, pievieno čili, citrona sulu, medu, soju, kartupeļu cieti.
3.Pannu uzkarsē ļoooooti karstu. Sagriež gaļu mazos gabaliņos. Liek visu cepties.
Cep līdz ir gatavs. Rīsu nūdelēm var pievienot sezama sēklas un sojas mērci.
Dekorē ar pētersīļiem vai kindzu.
mmmm... Labu apetīti!