Ēdiens ir ātri pagatavojams un ir nedaudz neierasts mūsu platuma grādiem. Nez kādēļ pie mums gurķi ir vairāk piemēroti par uzkožamo – sālīšanai, salātiem, bet kā atsevišķs ēdiens tiek pasniegts ļoti reti. Pārsvarā cepti gurķi asociējas ar austrumu virtuvi. Ar kaut ko ķīniešu vai korejiešu gaumē – jo parasti šajās zemēs mīl tā apieties ar produktiem. Patiešām, ir arī tādas receptes, taču manējā – pilnīgi eiropeiska, nākusi no saulainās Francijas.
Lai pagatavotu cūkgaļas steiku ar ceptu gurķu garnējumu, mums būs vajadzīgi mūsu Latvijas sālītie gurķi (iesaku tos ņemt no mucas). Un, starp citu, marinētie nederēs! Vēl ir vajadzīgi glīti cūkgaļas karbonādes gabaliņi ar kauliņu.
Ingredienti:
2 cūkgaļas karbonādes ar kauliņu
6 sālīti gurķi
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 rozmarīna zariņi
50 g sviesta
1 neliels sīpols
Sāls
Pipari
Cukurs
Pagatavošana
Nomizojiet gurķus (tas ir ērti izdarāms ar dārzeņu mizojamo nazīti) un sagrieziet tos salmiņos. Steikus apsāliet, papiparojiet un apberiet ar šķipsniņu cukura. Viss, sagatavošanās cepšanai pabeigta!
Ēdiens ir ātri gatavs, tāpēc tas būs ātri jāgatavo. Paņemiet divas pannas. Pirmajā ielejiet ēdamkaroti eļļas un apcepiet tajā sīpolu. Pēc tam samaziniet uguni un pievienojiet sagrieztos gurķus. Ik pa brīdim apmaisiet.
Otru pannu uzlieciet uz lielas uguns un kārtīgi sakarsējiet. Ielejiet tajā olīveļļu un 15 gramus sviesta. Izklājiet cūkgaļas steikus un apcepiet – 3 minūtes ilgi vienu pusi, 3 minūtes – otru. Pēc tam vēlreiz apgrieziet, pievienojiet vēl sviestu. Šajā sviestā iemetiet rozmarīna lapiņas. Ņemiet karoti un aplejiet gaļu ar aromātisko rozmarīna sviestu.
Pēc 15 minūtēm izlieciet ceptos gurķus uz šķīvja un steikus uzlieciet tiem virsū. Viss! Labu apetīti!