1) gaļas gabalu ar nazi atgriež vaļā (atrullē), jauzmanās lai neizgrieztu cauri;
2) apkaisa ar 2/3 sāls un piparu;
3) ar nazi saplacina un smalki sagriež ķiploku;
4) aizrulē ciet un atstāj ievilkties uz stundu;
- pa to laiku:
5) plāksnītēs sagriež notīrītus šampinjonus;
6) kubiņos sagriež sīpolus;
7) sviesta piku izkausē uz pannas, viegli sasvīdina sīpolus, pieliek šampinjonus;
8) uz lēnas uguns cepot un maisot pievieno šķipsniņu sāls, piparus un baziliku, pielej 2 ēdamkarotes grādīgā...
9) pēc kādas minūtes, kad šampinjoni mīkti, tos izkārto uz gaļas palaga visā tā laukumā tievā kārtā;
10) pārlej ar nelielu daudzumu majonēzes, aizrullē ciet;
11) ruletes virskārtu apkaisa ar baziliku, sāli, pipariem;
12) 3-4mm sagrieztām speķa šķēlītēm nokāj ruletes virskārtu un visu pārsien ar lina diegu, tā lai visa rulete cieši turētos kopā;
13) liek cepties cepeškrāsnī uz 180-200 grādu temperatūru uz 1,5-2 stundām;
PS
Pasniedz ar blanšētiem dārzeņiem;