local-stats-pixel

Cūkgaļas karbonāde uz kauliņa Vidusjūras mērcē1

Šī ēdiena dzimtene ir Francija. Liels, aromātisks cūkgaļas karbonādes gabals uz kauliņa, nedaudz cauraudzis ar speķi, apcepts līdz brūnai garoziņai, ar sarkano sīpolu, citrona un kaperu mērci. Šī mērce piešķir gaļai patīkamu, atspirdzinošu skābumu. Šī gaļas ēdiena recepte visdrīzāk ir domāta svētku galdam, tomēr pagatavojama ļoti ātri. Brīnišķīgi derēs gan draugu pacienāšanai, gan ātrām vakariņām pēc ilgas darba dienas. Dažriez taču tā gribas sevi palutināt!

Sastāvdaļas 2 porcijām:

2 karbonādes uz kauliņa, 1,5 cm biezumā katra
20.gr. sviesta
20.gr. olīveļļas
½ neliela sarkanā sīpola
50 gr. lielopa gaļas buljona
1 citrona miziņa
1/5 citrona sulas
10-15 kaperi
Sāls
Pipari
Cukurs

Karbonādes uz kauliņa gabalus apberiet ar sāli un pipariem, kā arī – uzmanību! – apberiet tos no abām pusēm ar divām škipsniņām cukura. Šeit arī slēpjas viens no šī ēdiena brīnišķīgās garšas noslēpumiem. Starp citu, ideāli, ja Jūs gatavosiet gaļu, kas būs istabas temperatūrā, tāda gaļa būs sulīgāka.

Sagrieziet sīpolu mazos kubiņos. Uzlieciet pannu uz uguns un labi uzkarsējiet. Ielejiet olīveļļu un izkausējiet tajā sviestu – tas arī ir viens no veiksmes nodrošinājumiem. Apcepiet sagatavotās karbonādes līdz gatavībai, apmēram 5 minūtes uz katras puses, apgriežot 2 reizes. Pēc vēlēšanās var apliet cūkgaļas karbonādi ar karstu sviestu, šajā gadījumā ēdiens būs gatavs ātrāk.

Noņemiet karbonādes no pannas un ļaujiet tām „atpūsties” zem vāka 10-15 minūtes. Tā vienmēr jārīkojās ar karstajiem ēdieniem, kas tiek gatavoti no lieliem un vidējiem veseliem gaļas gabaliem, jo pa šo laiku tajos vienmērīgi sadalās visas vērtīgākās un garšīgākās karstās gaļas sulas.

Samaziniet uguni un izberiet sīpolus uz pannas, kur cepās gaļa. Apcepiet sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pēc tam izlejiet uz pannas buljonu un attīriet pannu no glazūras - ar koka lāpstiņu nokasiet visus sacepumus, kas pielipa pannas dibenam. Kā pagatavot caurspīdīgu buljonu, es šeit rakstīju. Pievienojiet citrona miziņu, cirona sulu un kaperus. Iztvaicējiet buljonu apmēram uz pusi. Viss mērce ir gatava.

Lieciet karbonādi uz šķīvja un aplejiet to ar mērci. Labu Jums apetīti!

30 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

Dievīga recepte! Visvairāk man patīk apraksts -kā pareizi jāgatavo gaļa pannā! Daudzi nezin, sevišķi cūkgaļas, pagatavošanas galveno noslēpumu un rezultātā laba gaļa tiek sabojāta, pārcepta, bez neatkārtojamā sulīguma un īpašās katrai gaļai piemītošās garšas

0 0 atbildēt