Pikanta un sātīga mēŗce, kura ļoti labi sader ar jebkurām pedevām - kartupeļiem, rīsiem, makaroniem utt. Es šoreiz zvēlējos pasniegt ar griķiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Pikanta un sātīga mēŗce, kura ļoti labi sader ar jebkurām pedevām - kartupeļiem, rīsiem, makaroniem utt. Es šoreiz zvēlējos pasniegt ar griķiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Nepieciešams: kādi 600g cūkgaļas gabaliņu (šķiņķis vai kakla karbonāde), skābais krējums, krievu sinepes, pētersīļi, 2 burkāni, sīpols, garšvielas pēc izvēles.
Cūkgaļas gabaliņus ātri apcepam no ārpuses, uz vidēji lielas uguns. Pēc tam ņemam nost no pannas.
Sīpolu un burkānus sasmalcinam, arī apcepam. Kamēr cepas, sajaucam 1 glāzi skābā krējuma ar 3 tējkarotēm sinepju.
Apceptajiem sīpolburkāniem pievienojam apcepto gaļu, uguni nogriežam uz pavisam nelielu. Pārlejam ar krējuma-sinepju mērci, pievienojam garšvielas un sautējam uz nelielas uguns 25-30 minūtes.
Kad mērce gatava, pievienojam sasmalcinātus pētersīļus un pasniedzam. Lai labi garšo!