C/G garās ribas - tā rakstīts uz gaļas iesaiņojuma, ko nopirku veikalā Beta. Svars 910, Eur 3,18
Šodien pusdienu galvenā sastāvdaļa būs gaļīgās cūku ribiņas un rīsi.
C/G garās ribas - tā rakstīts uz gaļas iesaiņojuma, ko nopirku veikalā Beta. Svars 910, Eur 3,18
Šodien pusdienu galvenā sastāvdaļa būs gaļīgās cūku ribiņas un rīsi.
Sagriežu ar asu nazi garo ribu gabaliņos , katrā pa vienam mazam ribas gabaliņam.
Vēl vajadzēs divus burkānus, palielu sīpolu, ķiploka daivu un selerijas kātus(bildē nav pielikti). Pirmo reizi lietošu VEGETA NATUR garšvielu, kas sastāv no dabīgām vielām. Tās saturā ir dažādi kaltēti garšaugi, sāls un melnie maltie pipari.
Gatavošu cepamajā pīlē. Apakšā taisīšu ribiņām garšaugu gultiņu. Vispirms ieklāju sagrieztu sīpolu.
Uz skaidiņu rīves rīvēju notīrītus burkānus un selerijas kātus.
Visu sajaucu un gultiņa gatava.
Salieku visas ribiņas vienu pie otras, pāri pārkaisu VEGETU un mazliet sāli. Šķidrumu neleju, jo tas radīsies pietiekamā daudzumā no ievietotiem produktiem. Lieku sakarsētā cepeškrāsnī uz vienu stundu.
Kamēr ribiņas cepsies apvāru rīsus līdz pusgatavībai un šķidrumu atstāju rīsu līmenī. Vārot pieleju ēdamkaroti eļļas un šķipsniņu sāls. Vēl pa starpu pagūstu KK sapelnīt krietnu punktu žūksni.
Ribiņas skaisti apceptas. Pārkaisu ar sarīvētu ķiploku.
Rīsiem pievienoju Spilvas tomātu mērci un sāli pēc garšas. Man bija labs lauku krējums, vēl pievienoju rīsiem apm 100 gr.
Pārleju ribiņas ar rīsu- tomātu masu, izlīdzinu un padekorēju ar Franča majonēzi.
Vēl uz 30 minūtēm karstā cepeškrāsnī, tad gāzi izslēdzu un vēl apm 10 minūtes atstāju gatavoties.
Gatavs un smaržīgs.