Ļoti svaiga un garda kūciņa, kā radīta siltajām vasaras dienām :)
Ļoti svaiga un garda kūciņa, kā radīta siltajām vasaras dienām :)
Sāksim ar smilšu mīklas gatavošanu. Nepieciešams (26cm formai) - 225g miltu, 2 olas dzeltenumi, 125g sviesta + sāls, cukurs.
Miltiem pievienojam 2 ēdamkarotes cukura un šķipsniņu sāls. Olu dzeltenumus sakuļas ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens.
Sviestam jābūt aukstam, cietam. Sviestu pierīējam klāt miltiem un tad samaisām kopā, līdz izveidojas drumstalas. Tad liekam klāt olu dzeltenumus un mīklu izveidojam bumbas formā. Ja nu mīkla sanāk nedaudz par šķidru vai līp klāt pie rokām, varam pielikt vēl miltus.
Mīklu izrullējam un liekam ar sviestu ietaukotā formā. Formu liekam ledusskapī uz vismaz stundu.
Kad mīkla ir atdzisusi, ieklājam tajā cepampapīru un iekšā ieber pupas, grūbas, vai ko citu, lai mīkla cepoties neuzceltos augšā. Liekam cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm. Pēc 15 minūtēm noņemam ceampapīru un grūbas (vai ko citu) un pāris minūtem cepam tikai tartes pamatni, lai nedaudz apbrūninās.
Citronu pildījumam nepieciešams: Saldais krējums (apt.200 ml), 2 (Pat ieteiktu 3) citroni, 4 olas + 1 olas dzeltenums. + cukurs.
Citroniem ar smalko rīvi norīvējam miziņu un izspiežam sulu. 4 olas un olas dzeltenumu viegli sakuļam ar cukuru (Es liku aptuveni pusglāzi, rezultātā nebija salda, bet patīkami svaiga), pielejam saldo krējumu un visu samaisām kopā ar citronu sulu un miziņām. Iegūto masu lejam iepriekš apceptajā tartes pamatnē. Krāsnī nogriežam grādus uz 150 un tarti cepam 1h - 1h 10 min.
Gatava! Galvenais ir tarti kārtīgi atdzesēt pirms ēšanas.
Mmm, tiešām garda! Un garšo pat saldumnemīļiem, jo garša nav salda, bet patīkami svaiga. Labu apetīti
padoms: ar dakšiņu var sadurstīt mīklu vairākās vietās lai nav jāliek iekšā pupas. un pirms liek cepties, apsmērē ar olu.