Un lūk rezultāts
Plikajam citronam un vēl vienam citronam izspiežam sulu, no tiem diviem dabūju apm. 250ml
Un lūk rezultāts
Plikajam citronam un vēl vienam citronam izspiežam sulu, no tiem diviem dabūju apm. 250ml
Katliņā liekam 3 olas, apm. 150g cukura un karoti miltu, to visu saputo kārtīgi
Liek uz plīts, ar mazu liesmiņu (lai nepierauj), pielejam citrona sulu un rīvēto miziņu, karsējot cītīgi maisa, līdz viss saiet klīsterī :D tad liek atdzesēties. Es liku ledusskapī
Pie reizes ņemam ārā mīklu no lesusskapja, un liekam iekšā formā, mīklu sadursta ar dakšu, lai neuzpūstos, un liek sakarsētā cepeškrāsnī pie 200 grādiem, un cep apm. 15 min, līdz maliņas ir viegli brūnas
Atdzesētajai masai pieliek atlikušo mīksto sviestu
Un kārtīgi saputo
Tikmēr mīkla jau ir izcepusies, liekam atdzesēties (es vnk noņēmu malas formai )
Tikmēr 3 olu baltumus ar cukuru stingri saputo. uz atdzesētās kūkas formas lejam citrona masu, un tad pa virsu uzgarnē olu baltumu, liek atkal uzkarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem apm. 7 min, bet galvenais jāseko kad olu baltums kļūst viegli brūns, uzreiz jāņem ārā (piemirsu to daļu nobildēt)
Un nu kūkai tik jāļauj atdzist.