Diezgan garšīga, saldenskāba kūka, kuru viegli pagatavot mājās.
Gatavošana neaizņem daudz laika, jo nav vajadzības cept cepeškrāsnī.
Pamatnei:
100g Selgas cepumi
25g Cukurs
30g sviests
Pildījumam:
50g Citrona sula
10g Ūdens (želatīna pārliešanai)
12g Želatīns
75g Cukurs
Citrona miziņa (no 1 vesela citrona)
30g Sviests
125g Svaigais krējumsiers "Filadelfija"
35g Saldais krējums
1ola
Gatavošana:
Traukā samaisa cepumu drumstalas ar cukuru un izkausētu sviestu.Maisījumu izklāj veidnes pamatā.(cepumus galīgi sīki sadrumstalojiet, lai pamatne kārtīgi turētos kopā!
Pildījumam-katliņā lej citrona sulu, pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, pievieno saputotu olu, sarīvētu citrona miziņu.Nevāra!
Saputo sviestu ar krējumsieru un pakāpeniski pievieno citronu maisījumā.Atdzesē ledusskapī 20min.
Stingri saputo putukrējumu un iecilā citronu maisījumā un iepilda veidnē.Atdzesē.
Bon appétit!