Tā kā mans mīļākais restorāns ir Gan bei un it īpaši man garšo tur gatavotā tomātu zupa, mēģināju kaut ko līdzīgu uztaisīt savā virtuvē un jāatzīst, ka sanāca ļoti līdzīgi. :)
Čillīgā tomātu zupiņa ar jūras produktiem14
Receptei nepieciešams:
1. Tomāti (es ņēmu apmēram 6 palielus tomātus)
2. jūras veltes - garneles, astoņkāji, mīdijas,sēpijas, kalmāri, utt... (manā gadījumā garneles, astoņkāji un sēpijas)
3. ķiploks
4. ola
5. saldā čilli mērce
6. kartupeļu ciete
7. garšvielas - sāls, dažādi pipari
Vispirms smalki sagriež tomātus.
Pēc tam uz pannas mazliet apbrūnina ķiplokus.
Pievieno tomātus, pasautē, lai tie mazliet pašķīstu, pievieno arī sāli un piparus (atkarīgs no garšas izjūtām, bet es lieku daudz)
Liek visu katliņā, kurā ir nedaudz ūdens, jo tomāti diezgan daudz atsulojas.
Sagriež jūras mošķus mazākās vienībās, jo man nepatīk, ja zupā ir lieli taustekļu gabali :D
Liek arī tos katliņā, pievieno saldo čilli mērci, vēl piparus un sāli, ja ir vajadzība.
Tālāk seko daļa, ko es nekad nebiju darījusi un baidījos nofeilot - jāsamaisa kartupeļu ciete ar pavisam nedaudz ūdeni (te ir apmēram 3 ēd.k. cietes un mazlietiņ ūdens). Pēc tam tā UZMANĪGI jāielej zupā, lai tā pārāk nesabiezē, bet iegūst patīkami tumīgu konsistenci.
Nākamais atkal bija izacinājums manām kulinārijas prasmēm - zupai, lēni maisot, jāpielej klāt olas baltums.
Tāds izskatās gala rezultāts! Jāpiebilst, ka zupa sanāca ĻOOOOOTI garšīga, asa un gandrīz identiska orģinālajai versijai. Labu apetīti!